Автор Тема: 30 Идеи за по-лек живот  (Прочетена 4654 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vnmilenhunte

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 359
 • EVO Karma: -15
 • Фен та кърти
  • Amazing videos, Great gameplays, walkthroughs, reviews
 • Side: For The Horde
 • Герой: Vnmilenshamy
30 Идеи за по-лек живот
« -: Януари 06, 2013, 03:04:59 pm »
30 идеи за по-лек живот

Това ми е било верую цял живот – тези неща са страхотни – 1во трябва да започнем от самите себе си, след това можем да даваме на другите – няма как като не се обичаме или нямаме енергия или сме болни. НЕВЕРОЯТЕН МАТЕРИАЛ – принтирах си го на картони А4 и ще го ламинирам утре (днес нали е неделя) и ще си го сложа “на нощното шкафче” и ще го чета на лягане и на ставане – тези 30 идеи за по-лек живот ме карат да се чувствам щастлив, обичан, спокоен и успял! ЕВАЛА за преводът!!!

Ето и статията:
"
Ето някои идеи откъде да започнете:

1. Спри да прекарваш време с погрешните хора – животът е твърде кратък, за да прекарваш време с хора, които изсмукват щастието ти. Ако някой те иска в живота си, ще направи място за теб – не би трябвало да се бориш за място там. Никога, ама никога не настоявай да си в живота на някой, който непреснато те недооценява. И запомни, че не хората, които са до теб, когато си в най-добра форма, а онези, които остават до теб в най-лошите моменти са истинските ти приятели.

2. Спри да бягаш от проблемите си – изправи се лице в лице с тях. Няма да е лесно. И няма човек на света, който да е способен да се измъкне невредим от абсолютно всеки удар, който му се нанася. От нас не се очаква да сме способни веднага да разрешаваме проблемите си. Не сме направени така. Всъщност създадени сме така, че да се ядосваме, натъжаваме, нараняваме, да се препъваме и да падаме. Защото това е целта на живеенето – да се сблъскваш с проблеми, да се учиш, адаптираш и да ги решаваш с течение на времето.

3. Спри да се самозалъгваш – можеш да излъжеш всеки друг, но не и себе си. Животът ни се подобрява само когато рискуваме, а първият и най-големият риск е да бъдем честни със себе си. Прочетете The Road Less Traveled.

4. Спри да пренебрегваш собствените си нужди – най-болезненото нещо е да изгубиш себе си, обичайки някого, и да забравиш, че и ти си специален. Да, помагай на останалите, но помагай и на себе си. Ако някога ще има момент, в който да направиш нещо, за което имаш страст, или нещо важно за теб – това е сега. Добавка от Мишо: Не мисля, че можем да помагаме реално на хората, ако преди това самите ние не се чувстваме подкрепени, щастливи и обичани – затова отделяйте време за себе си!

5. Спри да се опитваш да бъдеш някой, който не си – едно от най-големите предизвикателства в живота е да бъдеш себе си! Винаги ще има някой по-красив, някой по-умен, някой винаги ще бъде по-млад, но никой никога няма да бъде ТИ. Не се променяй, за да те харесват хората. Бъди себе си и правилните хора ще те обичат.

6. Спри да се държиш за миналото – не можеш да започнеш следващата глава в живота си, ако продължаваш да препрочиташ предишната.

7. Спри да се страхуваш от грешките – да правиш нещо и да сбъркаш е поне 10 пъти по-продуктивно от това да не правиш нищо. Всеки успех има цяла пътека от неуспехи зад себе си и затова всеки провал е стъпка към успеха. И в крайна сметка накрая човек съжалява за нещата, които НЕ е направил, а не за тези, които се е опитал да направи.

8. Спри да се самонаказваш за стари грешки – можем да обикнем неправилния човек или да се тръшкаме да погрешните неща, но без значение колко са се объркали нещата, едно е сигурно – грешките ни помагат да открием правилните хора и неща за нас. Всички правим грешки, имаме борби и дори съжаляваме за неща в миналото си. Но ти НЕ СИ твоите грешки, ти не си твоите борби, ти си тук сега със силата да оформиш деня и бъдещето си. Всяко нещо, което се е случило в живота ти те подготвя за нещо друго, което предстои.

9. Спри да се опиташ да си купиш щастие – много от нещата, които искаме, са скъпи. Но истината е, че нещата, които действително ни носят удовлетворение, са напълно безплатни – любовта, смехът и възможността да правим това, което обичаме. И шоколадът, допълвам аз.

10. Спри да търсиш щастие в хората – ако не си щастлив с това кой си отвътре, няма да си щастлив и в сериозна връзка с някой друг. Първо трябва да откриеш стабилност в своя живот преди да можеш да го споделиш с някого.

11. Спри да бъдеш нерешителен – не мисли твърде дълго, иначе има опасност да създадеш проблеми, които не съществуват. Оценявай ситуациите и действай решително. Не можеш да промениш онова, което отказваш да конфронтираш. Напредъкът изисква риск. Точка! Няма да стигнеш до втора база, ако единият ти крак си стои на първа. (бейзбол, хора, бейзбол)

12. Спри да си мислиш, че не си готов – никой никога не се чувства 100% готов, когато изникне някаква възможност. И причината за това е проста – всички големи възможности в живота ни ни принуждават да излезем извън зоната на удобството, което на практика означава, че поне в началото няма да се чувстваме удобно.

13. Спри да се забъркваш във взаимоотношения по погрешни причини – взаимоотношенията трябва да бъдат избирани мъдро. По-добре да си сам, отколкото в лоша компания. Няма нужда да се бърза. Ако нещо ще става, ще стане на правилното време, с точния човек и за най-доброто и на двама ви. Влюбете се, когато сте готови, а не защото сте самотни.

14. Спри да отхвърляш нови взаимоотношения, защото старите не се проработили – ще осъзнаеш, че всеки човек, когото срещаш в живота си, идва с определена цел. Някои ще те подложат на изпитание, други ще те използват, а от трети ще се учиш. Но най-важното е, че ще дойде някой, който ще извади наяве най-доброто у теб.

15. Спри да се опитваш да се състезаваш с всички останали – не се тревожи за това какво другите правят по-добре от теб. Фокусирай се върху побеждаването на твоите собствени рекорди всеки ден. Успехът е битка единствено между теб и теб.

16. Спри да завиждаш – завистта е да броиш благословенията на някой друг вместо да отбелязваш своите. Задай си въпроса “Какво имам аз, което всички биха искали?”

17. Спри да се оплакваш и самосъжаляваш – превратностите в живота идват с една цел – да те насочват в посоката, в която трябва да вървиш. Можете да не виждаш или разбираш всичко, когато ти се случи, и може би ще е трудно. Но спомни си за миг предишни трудности, през които си минавал. Ще видиш, че най-често се е оказвало, че си заведен до по-добро място, хора, състояние на ума или ситуация. Затова – усмихни се! Нека всички знаят, че днес си по-силен отколкото си бил вчера, и това наистина ще е така.

18. Не задържай негативните емоции – не живей живота си с омраза в сърцето. Защото в крайна сметка ще се окаже, че си наранил себе си повече отколкото хората, които мразиш. Прошката не е да кажеш “Това, което ми причини, е добро”. Тя е да кажеш “Няма да оставя това, което ми причини, цял живот да разрушава щастието ми”. Прошката е отговорът… пусни проблема, намери мир, освободи себе си! И помни, прошката не е само за другите хора, тя е и за теб. Ако трябва, прости и на себе си, продължавай напред и се постарай да се представиш по-добре следващия път.

19. Спри да оставяш другите да те принизят до своето ниво – откажи да понижиш стандартите си, за да им е удобно на ония, които отказваш да повишат своите.

20. Спри да губиш време да се обясняваш на хората – приятелите ти нямат нужда да им се обясняваш, а враговете ти така или иначе няма да ти повярват. Просто върши онова, което знаеш със сърцето си, че е правилно!.

21. Спри да правиш едни и същи неща отново и отново без да си почиваш – времето да поемеш дълбоко дъх е точно, когато нямаш време за това. Ако продължаваш да правиш каквото правиш, ще продължиш да получаваш, каквото получаваш. Понякога е нужно малко да се дистанцираш, за да видиш нещата ясно.

22. Спри да пренебрегваш красотата на малките моменти – наслаждавай се на малките неща, защото един ден може да се обърнеш назад и да се окаже, че именно те са били големите неща. Най-добрата част от живота ти ще се състои в малките, безименни моменти, които прекарваш усмихвайки се с някой важен за теб човек.

23. Спри да се опитваш да правиш нещата съвършени – реалният свят не награждава перфекционистите, а хората, които довеждат нещата до край.

24. Спри да следваш пътя на най-малкото съпротивление – животът не е лесен, особено ако планираш да постинеш нещо значимо. Не тръгвай по лесния път. Извърши нещо свръхестествено!

25. Спри да се държиш сякаш всичко е наред, ако не е така – няма проблем от време на време да се скапваш. Не е нужно винаги да си силен и не трябва непрестанно да доказваш, че всичко върви чудесно. Не трябва да ти пука и за това какво мислят хората – плачи, ако е нужно – здравословно е да пролееш някоя друга сълза. Колкото по-скоро го направиш, толкова по-скоро ще можеш пак да се усмихнеш.

26. Спри да обвиняваш другите за своите проблеми - степента, в която можеш да постигнеш мечтите си, зависи от степента, в която можеш да поемеш отговорност за живота си. Когато обвиняваш другите за това, през което преминаваш, отказваш да поемеш отговорност – и даваш на другите властта над тази част от живота си.

27. Спри да се опитваш да бъдеш всичко за всички – това е невъзможно и ако продължаваш да се опитваш, само ще се скапеш. Но да накараш един човек да се усмихне, може да промени света. Е, може би не целия свят, но неговия със сигурност. Затова стесни фокуса си.

28. Спри да се тревожиш толкова много – тревогата няма да премахне бремето на утрешния ден, само ще открадне радостта от днешния. Един начин да провериш дали нещо си заслужава тревогите е като си зададеш въпроса “Това ще има ли значение след една година? А след три години? А след 5?” Ако не – значи изобщо не си струва да се притесняваш.

29. Спри да се фокусираш върху това, което не искаш да се случи – насочи очите си към онова, което искаш да стане. Позитивното мислене е на първите страници на всяка история за успех. Ако се будиш всяка сутрин с мисълта, че днес ще ти се случи нещо чудесно, и си малко по-наблюдателен през деня, ще откриеш, че най-често си се оказал прав.

30. Спри да бъдеш неблагодарен – без значение колко е добър или труден животът ти, събуждай се всяка сутрин благодарен за него. Защото някой някъде отчаяно се бори за своя. Вместо да си мислиш какво нямаш, опитай се да мислиш за онова, което ти имаш, а на всички други им липсва.
"

Източник: http://goodmusicwalker.wordpress.com/2012/02/03/30-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC/
Изключителна колекция от Уникални видеа, Gameplays, Walkthroughs, Reviews!
http://www.gameplays-walkthroughs.com

Неактивен The Aspect

 • Challenger
 • *******
 • Публикации: 2679
 • EVO Karma: 166
 • Sweet Desire
  • Night Legion
 • ISP: BGLan
 • Side: For The Alliance
 • Герой: Winlight, Frozenrose
Re: 30 Идеи за по-лек живот
« Отговор #1 -: Януари 07, 2013, 02:23:35 pm »
По принцип живея по този начин, но не винаги успявам да правя нещата точно така както са написани ... Всяка случка има извънредни ситуации, които не ми позволяват понякога да взема правилното решение...

Иначе материала е велик и наистина гарантира, ако не по-лесен живот то поне малко повече щастие в него. Поклон.
I'm everything you can imagine. And a little more.
   Winlight          Frozenrose          Saladin          Chaoswizard

Неактивен vnmilenhunte

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 359
 • EVO Karma: -15
 • Фен та кърти
  • Amazing videos, Great gameplays, walkthroughs, reviews
 • Side: For The Horde
 • Герой: Vnmilenshamy
Re: 30 Идеи за по-лек живот
« Отговор #2 -: Януари 07, 2013, 03:46:39 pm »
Аз ще добавя и един линк към едно видео.
Тя вдъхновява човек да направи нещо за себе си в своя живот, нещо което ще му е полезно за цял живот
(независимо дали е шини на зъбите, грим или мускули - тези всички неща са за цял живот) - ето ти и видеото, което много ме изкефи и вдъхнови!!!

http://www.youtube.com/watch?v=kSa8XPCUoT4 :up:

А ето и страница на момичето във фейсбук. Поклон и пред нея за постигнатите успехи и усмивка!
https://www.facebook.com/MakeUpButHow

Вдъхновението да постигнеш нещо за себе си е невероятна! Супер много се кефя на такива идеи!!!  :clover:
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 03:52:33 pm от vnmilenhunte »
Изключителна колекция от Уникални видеа, Gameplays, Walkthroughs, Reviews!
http://www.gameplays-walkthroughs.com

Неактивен vnmilenhunte

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 359
 • EVO Karma: -15
 • Фен та кърти
  • Amazing videos, Great gameplays, walkthroughs, reviews
 • Side: For The Horde
 • Герой: Vnmilenshamy
Re: 30 Идеи за по-лек живот
« Отговор #3 -: Януари 07, 2013, 06:36:07 pm »
И малко по темата за харесването на себе си:

Една позната:
така е, човек не бива да се притеснява от външността си, на това се опитвам да уча и синът си :)

Аз:
Да, когато човек се обича, тогава е по-привлекателен, има и повече сили и "присъствие" (изощбо когато се обича човек, става по-благ и общителен и интересен за другите - а оттам и по-търсен), по-щастлив от себе си и ежедневието е по-интересно и приятно (и ежедневието става "лесно", а не "трудно" :up:).
Изключителна колекция от Уникални видеа, Gameplays, Walkthroughs, Reviews!
http://www.gameplays-walkthroughs.com

Неактивен vnmilenhunte

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 359
 • EVO Karma: -15
 • Фен та кърти
  • Amazing videos, Great gameplays, walkthroughs, reviews
 • Side: For The Horde
 • Герой: Vnmilenshamy
Re: 30 Идеи за по-лек живот
« Отговор #4 -: Януари 21, 2013, 02:10:13 pm »
Същото се отнася и за мъжа!

Изключителна колекция от Уникални видеа, Gameplays, Walkthroughs, Reviews!
http://www.gameplays-walkthroughs.com

Неактивен vnmilenhunte

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 359
 • EVO Karma: -15
 • Фен та кърти
  • Amazing videos, Great gameplays, walkthroughs, reviews
 • Side: For The Horde
 • Герой: Vnmilenshamy
Re: 30 Идеи за по-лек живот
« Отговор #5 -: Март 09, 2013, 11:14:56 am »
Доста интересна статия! Важи и за възрастните.

"Детски неврози

В наши дни детските неврози и невротични състояния са широко разпространени с тенденция към зачестяване. Безспорно за някои деца е от значение по-чувствителната нервна система. Несъмнена е обаче ролята на повишените изисквания при възпитанието, обучението на децата. Значение имат и прекалените грижи и престараването на родителите в пълненето на детската глава с огромния поток от информация и придобиването на знания.
Трудно могат да се разграничат някои вредни навици у малкото дете от леките степени на невроза.
Смучене на пръста. То може да се получи като на-1 вик, ако не се вземат предпазни мерки. Но то може да бъде и израз на негодувание срещу липсата на майчина гръд, недостатъчното ласки и нежни думи от страна на майката, която го е отбила, за да ходи на работа, а бабата не знае да шета ли, да готви ли, бебето ли да забавлява.
Гризане на ноктите. То се наблюдава предимно в предучилищната и училищнатавъзраст. Характерно е за припрени и нетърпеливи деца, които трудно се задържат на едно място.
Скърцането със зъби нощем също е невротична проява, а не признак за наличие на глисти у детето, както народът често счита.
Стереотипни движения, като непрекъснато кимане с глава, клатене на тялото на седналото кърмаче с друсане, са характерни за децата в дома на майката и детето, както и в ясли, където няма с какво да разнообразят живота си, оставени са без достатъчно играчки и активни занимания.
Липсата на внимание. Това откронение в поведението се изразява в подчертана свръхактивност - до степен, че детето не се задържа на едно място дори за минута, непрекъснато се движи на стола, захвърля едната играчка и се захваща с друга, вниманието му лесно се отвлича от появата на ново лице в стаята или някояслучка. На масата за хранене то иска ту една, ту друга храна, създава конфликти между възрастните и безпорядък.
Това отклонение в поведението може да се появи още в ранната възраст, като изисква повишено внимание от страна на медицинските сестри, детегледачките и възпитателките. Но то продължава да се среща и в предучилищната и училищната възраст, когато децата трудно възприемат разпореждания и дисциплина, а това се отразява и на успеха им. Интелигентността им рядко е към горната граница на нормата. По-често се наблюдава у момчетата.
Причините за тези прояви не са изяснени. Допускат се вродена особеност на нервните реакции, незначителни мозъчни увреждания по време на раждането, някакво значение вероятно има и недоносеността, но в някои случаи - неправилното поведение на родителите като възпитатели.
В практиката тези деца обикновено се окачествяват като трудни или не съвсем в ред. Но като прочетете тези редове, да не решите веднага, че вашето дете е в групата на тези палавници с липса на внимание и съсредоточаване! Ако имате и друго дете, сравнете поведението на двете деца или пък поведението на вашето дете и това на съседката и ще се успокоите. Ако все пак тревогата ви остава - посъветвайте се с лекар. Той може да ви предпише нещо успокоително за свръхвъзбу-димия палавник. Ако ли пък сте прекалявали с много играчки и излишък от внимание и задоволяване на всички прищевки на детето, поправете грешките си."

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=224
Изключителна колекция от Уникални видеа, Gameplays, Walkthroughs, Reviews!
http://www.gameplays-walkthroughs.com

Неактивен vnmilenhunte

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 359
 • EVO Karma: -15
 • Фен та кърти
  • Amazing videos, Great gameplays, walkthroughs, reviews
 • Side: For The Horde
 • Герой: Vnmilenshamy
Re: 30 Идеи за по-лек живот
« Отговор #6 -: Март 22, 2013, 09:53:28 pm »
Прочети го до края - Велико!

"Влизаме в едно малко кафене, поръчваме си и сядаме на една маса. След нас влизат двама човека:
- Пет кафета. Двете са за нас и три "висящи".
Плащат петте кафета, изпиват своите две и си тръгват. Питам Де Сика:
- Какви са тези "висящи" кафета?
Отговаря ми:
- Почакай и ще разбереш.
След това влизат други хора. Две момичета си поръчват две кафета - плащат нормално. След малко влизат трима адвокати, поръчват седем кафета:
- Трите са за нас, а четирите "висящи".
Плащат за седем, изпиват своите три и си тръгват. След това младеж поръчва две кафета, изпива само едно, но плаща и двете. С Фелини и Де Сика седим, говорим си и гледаме през отворената врата огряния от слънцето площад пред кафенето. Изведнъж на вратата се появява тъмна сянка, някакъв много бедно облечен човек, пристъпва на прага и тихо пита:
- Имате ли "висящо" кафе?"

Този род благотворителност за първи път се появява в Неапол. Хората предварително плащали кафето на някой, който не може да си позволи чаша горещо кафе. Там оставяли в заведенията, по този начин не само кафета, но и храна. Вече е напуснала границите на Италия и е разпространена в много градове из целия свят.

"Висящото кафе" - Тонино Гуера, разказ на една негова случка с режисьорите Федерико Фелини и Виторио Де Сика. Случка, която според неговите думи може да докара сълзи на всяко лице.


Изключителна колекция от Уникални видеа, Gameplays, Walkthroughs, Reviews!
http://www.gameplays-walkthroughs.com