Гледах
47 Ронини, не е нещо особено, но става за разпускане, много добре направено фентъзи с повече екшън и добри ефекти, които не дразнеха окото (3D), имаше доста перспективни образи и се виждаше дълбочина, абе ефектите бяха много добре. Сюжетът си имаше доста дълъг увод, самите ронини се появяват след 1-вия час от филма, края беше доста добър, а не като хобитите и другите детски глупави финали. Става за гледане.
P.S: Глобусите и Оскарите тази година са доста странни, доста от филмите изобщо няма да ги гледаме на големия екран у нас... Капитанчето много го прехвалиха, не ми допада, някак си беше заснето много подобно на "Арго", та от Глобусите за драма съм за 3 филма:
-за негрите, определено е много приятен за гледане, като изключим негрите де, не някой скучен;
-за Формула 1, въпреки че Хънт го изкараха по-добър от Лауда, а доколкото знам е бил някаква смешка, но филмчето си беше много добро;
-за "Гравитация", защото целият беше един доста силен съспенс с доста добри ефекти.
Най-много ми допадна "С пълна газ", но съм сигурен, за жалост, че няма да спечели.
За Комедийните Глобуси е ясно, че битката е между Wall Street и American Hustle, напълно съм съгласен един от двата да го вземе, но от другите 3 не съм гледал Her, а ми казаха, че бил много силен, но бил повече драма, отколкото комедия.