Автор Тема: Как да облечем прилично героя си  (Прочетена 11359 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Rendorlek

 • EVOWOW Fan
 • Knight
 • *
 • Публикации: 34
 • EVO Karma: 1
 • Great Warriors Never Die
 • ISP: Net Is Sat
 • Side: For The Alliance
Как да облечем прилично героя си
« -: Август 18, 2009, 09:15:15 pm »
1. Професиите.

Мили приятели, професиите не са никак за подценяване. Ковачеството, Шивачеството, Ювелирството, Кожарството и Инжинеринга са няколко професии, които развити на максимума си дават достъп до доста приятни и полезни неща, както екипировка, така и оръжия. Винаги може да се направи справка в различните сайтове от рода на www.wowhead.com или www.thottbot.com за това, с какво точно и как може да се изработят нужните ви предмети.

Миньорството, Цветарството и Кожодерството пък са спомагателни професии, вървящи ръка за ръка с предните четири. Тоест за да имате развити някоя от предните професии почти е задължително да имате развита и съответната спомагателната професия.

Алхимията и Енчантинга пък са специални професии, даващи различни както предмети, така съставки или ъпгрейди необходими за всяка една от останалите професии.

Храктерното за професиите е и това, че различните продукти за изработката на други предмети са силно смесени, така че да се получи обвързаност и необходимост на професиите една от друга. Следствие от това, добра идея е, в една гилдия да има хора развиващи различни професии, така че да са взаимно полезни едни на други.

Не подценявайте професиите. Развивайте ги! Със сигурност те ще ви дадат възможността да облечете своите герои по начин такъв, че босовете да не си правят тотална гаргара с вас и сините ви предмети.

2. Репутациите

Както сте забелязали, в света на WoW има много и най-различни фракции и формации. Фракциите и формациите дават достъп до различни специфични маунтове: коне, талбуци, тигри и прочие пълзяща, тичаща или летяща гмеч. Освен това, важното за нас в случая е факта, че повечето от тях притежават специфични търговци, наречени quartermaster-и, продаващи различни предмети срещу парички. Достъпа до тези предмети обаче става възможен единствено само след достигането на необходимото ниво на репутация към фракцията на дадения търговец.

Какви фракции има, какво бихте могли да си купите от тях, от кого и от къде, как да постигнете репутация към необходимата ви фракция, може да проверите и научите ползвайки ето този линк: http://www.wowhead.com/?factions Сигурно има и други източници, но аз лично ползвам този.

http://www.wowhead.com/?search=Quartermaster#npcs Списък на всички quartermaster-и в света на WoW


Наистина, всеки от тези търговци продават само по един или два ценни предмета за вашия герой. Но разликата между Илидиан и тях е, че Илидиан, на този етап от развитието ви е почти невъзможен за убиване/изтръскване, докато репутационните търговци са готови винаги да ви продадат това, което си харесата. Е .. Изисква се малко труд и отделено време за постигане на репутациите. Но без труд, няма как ...

Пробвайте. Може пък да се окаже, че има и други преимущества да сте, да кажем, exalted към някоя фракция.
« Последна редакция: Август 19, 2009, 07:47:56 pm от Rendorlek »
Човек с желанието си да помогне в 99,9% от случаите просто пречи и усложнява нещата още повече.А хората не винаги виждат това което е, защото виждат само това което искат!

Неактивен Rendorlek

 • EVOWOW Fan
 • Knight
 • *
 • Публикации: 34
 • EVO Karma: 1
 • Great Warriors Never Die
 • ISP: Net Is Sat
 • Side: For The Alliance
Re:Как да облечем прилично героя си
« Отговор #1 -: Август 18, 2009, 09:19:41 pm »
3. Награди от куестве. Куестови вериги.

Това е един доста по-неблагодарен начин за придобиване на предмети. Но е един от възможните начини разбира се. Съществуват предмети, които получавате след като изпълните даден куест. Често пъти се оказва, че необходимия куест е последен или е част от верига куестове, които ви разхождат ако не по целия свят на WoW, то поне по зоната в която сте взели куеста.

Когато потърсите възможните предмети в някоя справочна база данни, обикновенн там е указан и начина по който даден предмет се придобива. Когато предмета наистина ви хареса и видите начин на придобиване "от куест" да знаете, че това означава - доста много работа.

Почти същата ситуация като с репутациите. Часове трепепе на мобове. Непрекъснато тичане насам натам. Говорене с този или онзи в различните краища на картите. С две думе ... Яко бачкане се очертава. Явно хората, балансирали WoW, също са си казвали: "Мммм. Който не работи, няма да яде"

Хубавото нещо в повечето пъти е, че подобни куест вериги, освен финалния ценен предмет, ви дават и доста репутация към определена фракция. А това не е за пренебрегване, ако в момента имате нужда и от репутация.

Така, че ... проучете из основи справочните сайтове. Много интересни неща има там. Стига да ги потърсите.

4. Малките инстанции.

Справочник за райд зоните можете да намерите на този адрес: http://www.wowhead.com/?zones=2

Ето тези места са още едни източник на полезни предмети. Малките инстанции са пътя, по който всеки трябва да мине, за да придобие не само предмети, но и опит, и начин на сработване с останалите хора с които играе. Говоря за преминаване стъпка по стъпка от по-лесното, към сложното, и най-накрая идват инстанциите и босовете от които всички искаме да имаме предмети.

5. Разни знайни и незнайни мобове.

Както знаете в WoW има безумно голямо количество мобове. Някой от тях са пълна скръб. Луут - безполезен. Но има и такива, които са скатани на някое тайно място и биха могли да възнаградят първоначалните ви усилия с нещо по така. Тоест нещо, с което бихте могли да се появите в някоя от малките инстанции или да ви помогне за развиването на професии, вдигането на репутации и изпълнението на куестове. Става дума за сини или лилави предмети с възможност "on drop". От www.wowhead.com се прави бързо проучване къде се подвизава набелязания моб, след което се отива и му се откъсва главата. Понякога доста повече от един път, докато даде това което има за даване. Тоест. Проста работа. Но пак се иска малко труд за определяне на предмета, локализиране на моба и провеждане на необходимите бойни действия.

6. Батълграундите/БГ/ и Арените/АР/

БГ и АР са местенца предназначени предимно за любителите на дуелите. Те също дават възможност за придобиване на разни интересни нещица. Тук нещата са по-прости. Колкото повече биеме враго, толкова повече хонор точки получаваме, и толкова повече предмети можем да си купим от специализираните БГ и Арена търговци. Търговците и тяхната стока можем да видим ето тук: http://www.wowhead.com/?search=Arena+Vendor ***
Специално благодарности на Inko.
« Последна редакция: Август 19, 2009, 11:45:17 pm от Rendorlek »
Човек с желанието си да помогне в 99,9% от случаите просто пречи и усложнява нещата още повече.А хората не винаги виждат това което е, защото виждат само това което искат!