Пичове, образованието е /главно/ самообазование, ако разчитате на някакви професори да ви налеят "виждания" за нещата, значи найстина сте сбъркали системата. Преписването дори е вид спасение, като се има на предвид какви глупости се учат и тяхната целта е да се вземе някой лев от лекторски и учебници, аз съм твърдо ЗА!
Системата е такава, защото у нас всичко е подчинено на парите /да, не само тук е така разбира се/, превърнала се в поредната схема за печлба и никой не се интересува от друго.
Покривайте тъпите им изисквания, искарайте дипломата, а от вас си зависи точно в какво ще се превърнете и точно какви ще са ви знанията.
Да съгласен съм.Преди всичко е важно желанието, само че далеч не мога да го свържа с университет.Просто, който иска ще намери начин да натрупа знанията.Не виждам никакъв смисъл да се хвърлят 4/5 години пари само, за да се изкара една диплома, която в крайна сметка ще си окачите на стената, тъй като вероятността да ви послужи за друго е минимална за нашата страна.Тук ако искате да работите що годе свястна работа не ви трябват знания, а малко връзки на правилното място и сте уредени.Примери мога да давам и до утре сутринта и пак ще забравя някой случай.
И ще ви споделя един виц, който е толкова истински, че чак не е смешен.
"Седят си две личности от сенчестия бизнес и ли лафят.По едно време единия казал:
-Абе мой, ти що не вземеш моя син на работа при тебе ?
-Готово бе човек.От утре почва, ше работи по един ден в месеца и ще му давам 10000 лева заплата.
-Аааа, не бе не чак толкоз лесно, малко така искам да види как се изкарват пари.
-Доообре.Ще се работи 2 дена и ще получава 2000 лева.
-Не, не! Аз си мисля нещо 5 работни дена на седмица 3-4 извънредни на месец, три смени на работа и за 400 лева накрая.
-Ееее, къде отиваш ти бе? За такава работа хората в България по 5 години учат."