1) Има много необясними неща, които няма как и да ги обясним в близките 1000-4 000 000 000 години, но ще вярваме в тях, ако човек не вярва в нищо, ако щете го наречете и мечта, няма смисъл да съществува, защото живота се превръща в - роди се, учи, работи, за да ядеш и пиеш всеки ден, ъъъъ... Еднотипно...
2) Религиите имат нещо общо, даже огромна част от тях имат еднакви идеи, тоест има нещо реално, историческо, но необяснимо и от тук никoй не може да твърди божествено или просто необясним, поради дългото изминало време, факт е то... Предпочитам да вярвам в нещо средно, твърдо НЕ съм атеист, по точно се определям като малко повече от прагматичен агностик (вярвам в Бог, чест е, че съм християнин, но не мога да докажа всичко това и все пак съм прагматик, надявам се знаете смисъла)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC3) Относно конспирациите вижте погледа на Dan Brown в "Изгубения символ" (прочетох е преди 2 дена), може да е книга, но точно е погледнато в някои моменти, а за масонството той съществува, даже знам 1 българин, който е масон със сигурност, политик, но няма да цитирам...
P.S: По-късно ще понапиша още, че сега съм зает.