Автор Тема: Night Legion [alliance guild]  (Прочетена 27295 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен robert

 • Crusader
 • **
 • Публикации: 161
 • EVO Karma: 20
 • krasiv,umen i skromen
Night Legion [alliance guild]
« -: Декември 22, 2009, 12:09:03 am »
Night Legion

История на гилдията "Night Legion"

Значи всичко започна в началото на зимата (ноември месец) , на 2009 г.Аз разполагах с два героя - единият Войн на 55-то ниво (с nickname Slevin) и един Мъртъв Рицар на 74-то ниво (с nikname Robert) това бе и първият ми герой предстоящ да стане 80 в сървъра -.
Понеже бях доста увлечен по играта , беше ми забавно и интересно да видя какво предлага като цяло , тогава реших да си направя собствена гилдия.Бях много амбициран , пълен с енергия и ентусиазъм за да се занимавам с подобно начинание (без да си имам най-бегла представа какво ме очаква като ръководител на гилдия).Дълго време преди това бях обмислял подобаващо име за гилдията си.Нарекох я "Night Legion".Естествено няма да забравя да спомена и двамата човека , които подкрепиха намеренията ми Fortinbras & Bloodjane.Започнах да вкарвам играчи от всякакъв тип : било то ниско ниво ; необлечени ; неразбиращи/начинаещи в играта - и това само заради бройката.За да ги задържа в гилда трябваше да им помагам с  изпълняването на така наречените мисии , да им осигурявам достатъчно "злато" (паричната единица във играта) и също така постоянно да им давам съвети  и да им обяснявам това и онова.Следователно това забави моят "левелинг" (така ще наричам развитието на героят от по-малко към по-голямо ниво) , защото както обясних малко по-горе нямах достатъчно време и злато , за тях , за мен и за банката , аз се раздавах напълно.По това време  време се появи "Nikita"  , който много помогна за развитието и ме спонсорира да закупя "табове" (това са секциите във банката с която разполага цялата гилдия ) , защото аз нямах нищо ...
С времето успях и аз да развия героят си до максималното позволено в играта ниво (80-то) , но тогава бях изправен пред друг не по-маловажен проблем.Героят ми беше прекалено зле облечен , а в този си вид не можех да предложа на членовете в гилдията си какъвто и да е тип "рейд" или "дънджън" (това са "подземията" в играта , чрез които си набавяш подходящо облекло за героят и не само ... "Рейд-овете" се състоят от отбор с 10 или 25 човека , а "дънджън-ите" само от 5.За да не става твърде дълъг и скучен разказа ще продължа напред , а тези на които не им е ясно какво е "рейд" или "дънджън" могат да проверят в любителски сайт като www.wowhead.com , www.wowwiki.com и други такива.) , затова ми се наложи да напусна гилдията с основният си герой , за да постъпя в друга гилдия която да ми помогне със събирането на подходящото облекло за героя ми.Във гилдията си прехвърлих всичките права върху "малкият" си герой Slevin.Така гилдията в която постъпих се наричаше "Imbalanced" , не бях доволен като цяло от гилдията и по-точно , от политиката и начинът на управление.Въпреки слабите си познания в/върху играта аз имах собствени възгледи и план за управлението на гилдия.Плюс това не обичах да съм подчинен на някой си или както казват хората "да лижа задници".Не харесвам когато нещо не ми харесва и да нямам правото да го променя.Така пооблякох героят си и напуснах гореспоменатата гилдия(познавах лидера и той беше осведомен че паразитирам в гилдията му с добри цели).Върнах се в "Night Legion" , но не получавах поркрепа от никъде дори и грам ...
Сами може да се досетите колко е трудно в сървър в които сте нов потребител  не познавате никой , както и вас не ви познават , да управлявате гилдия.
Да не говоря , че тогава имаше хора които ме осмиваха и подиграваха заради начинанието , беше ми много трудно запазването на гилдията както и трупането на имидж върху името и.Леко по леко започнах да намирам по играч - двама въпреки трудността по онова време да намериш хора , които да се навият да членуват в гилдия без развитие , без "рейд-ове" , без достатъчно герои на 80-то ниво и т.н.. Спомням си , че играча Obshega беше един от първите (след Nikita който не игра дълго в сървъра) както и Fallenangel , които много ми помагаха , за което съм им безкрайно благодарен.Не след дълго се разпадна гилдията "Imbalanced" от където пристигнаха малко на брой хора , които да членуват в моята гилдия(тъй като поддържах добри отношения с мнозинството там).Тогава всичко падаше върху моите плещи ... политика , рейд-ове , абе нямах никаква помощ от никъде.Но късмета този път също не ми обърна гръб.Успях да открия един-двама на които да разчитам и да им имам доверие.Така с малко помощ от назначените от мене нещата протичаха доста по-лесно и по-бързо.Успяхме бавно , бавно да съберем достатъчно играчи за рейд от 25 човека(в комбинация с други гилдии понякога).
По времето на Naxxramas си спомням , че имаше доста верни и справедливи играчи.

Сега малко и за възхода на гилдията.

В диапазон от 2 - 3 месеца когато в сървъра , в който играя отвориха за първи път официално инстанцията Ulduar ние нямахме достатъчен набор от играчи за пълен рейд от 25 човека , но по онова време се разпадна една друга доста гилдия (не си спомням името и не искам да рискувам ,  да ви лъжа) в следствие на което аз имах големият късмет да приютя много нови членове. Така започнахме да се организираме и да правим самостоятелни (само с гилдията) рейдове , при това успешни.Аз успявах да задържам хората си с постоянни занимавки от големи рейд-ове до малки дънджън-и , дори съм си давал последният грош за някой от тях.Но по-късно една неголяма част от членовете се откъснаха , като си създадоха собствена гилдия "Hearts on fire".Причината поради която го направиха беше единствено и само пробудена от тяхното недоверие и глупави предразсъдъци по време на раздаване на "луут" (това е сбора от предмети които пуска един успешно убит BOSS във някое подземие) заради адона който използвахме тогава (EPGP Lootmaster).След този спад в популацията на гилдията аз реших да сменя политиката , но за да започнем всичко отначало без "умърсеното" минало се наложи да изгоня още няколко члена от гилдията , защото бяха поддръжници на тези които напуснаха (просто не ми трябваше да слугувам и да се моля на когото и да било).Последва много важен период (този със прехвърлянето от ядрото на емулатора "Mangos" на ядрото "Trinity") през който гилдията се утвърди със стабилната си популация и имиджа които бе придобил след цялата борба за оцеляване.Реших да разведря обстановката като променя "ранговете" в гилдията и това наистина помогна донякъде.Вече не се налагаше да каня аз хора в гилдията , започнаха да искат покана.Сериозни хора заеха позиции на трибунали в гилдията и спомагат много за развитието ни.Сам едва ли щях да постигна всичко това.Дължа много на Nikita, Fallenangel , Nikel , Obshega , Winlight , Raziel , Mavelina…


Още: Не мога да нося отговорност за действията на всеки играч и моля да не съдите за гилдията прибързано заради 1 - 2ма. Всички сме хора и се надявам да осъзнаете, че "издънките" са навсякъде. Всеки член неспазващ правилата или възпрепятстващ нормалната игра на останалите си понася последствията ("кой каквото си надроби"). Ако получа оплакване веднага се разглежда проблема и се вземат мерки!


Ранкове и йерархия:
Emperor - Guild Master - Неограничена власт. <Банкер>
Tribun Prefect - Заместник GM - Неограничена власт. <Банкер>
Tribun - Помощник GM - Неограничен достъп до банката (освен заключения 6ти прозорец).Способност да повишава, понижава,наказва и гони играчи.
Senator - Съветник GM - Ограничен достъп към банката.Може да кани,повишава и понижава но не може да наказва и гони играчи.
Gladiator - PvP играч - Този ранк може да се притежава само от по 1 човек от даден клас(тоест 1 ДК,1друид,1хънтър и тн.). Получава се при победа в битка със съперник(същия клас) за същата титла. Битките се водят пред Emperor или Tribun и са в 3 рунда (3 дуела).Мястото и времето за битките се определя от Emperor (или Tribun) а записването за турнира се прави предварително с писмо. В случай, че няма достатъчно добри ПвП играчи - ранга се дава на най - изявения.
Centurion - Играч - Дава се на 80 левел играчи.
Legioner - Играч - Дава се на 40 - 79 левел играчи.
Peasant - Играч - Дава се на 1 - 39 левел играчи.
Slave - Наказан Играч - Играчът се наказва от Emperor или Tribun за определен период от време (отбелязано в Officer note заедно с причината за наказанието).Освен излежаване на присъдата, наказаният трябва да плати глоба(парите се вкарварт в гилд банката) чийто размер се определя от предходния ранк на играча.Трибун и сенатор - 300 злато,гладиатор и центурион - 100 злато, легионер - 50 злато, селянин - 10 злато.

За членовете:

Всички без изключение сме част от тази гилдия и сме колектив - Един за всички, всички за един! Между нас трябва да цари разбирателство и уважение.Не казвам, че трябва да се обичаме а уважаваме! Всеки членуващ трябва да знае, че се спазва етикет за комуникация както към играчите в гилдията така и към тези извън нея. Селското поведение няма да ви спечели приятели или симпатизанти (естествено постоянно се пускат шеги и дори приятелски, шеговити нагрубявания но всичко е с мярка!) Да си член – това означава да си и представител на този колектив (гилдията), което автоматически значи, че не трябва да уронваш престижа й пред когото и да било (с поведението си или накърняване достойнството на неин член). Ако се появи проблем/спор  между играчите се докладва на висшестоящ и се вземат мерки по разрешаването му. Събрали сме се, за да се забавляваме и помагаме! Никой не е тук с цел да „прецака” някой или да му се присмива (това е наказуемо). Не е срамно да не знаеш нещо – дори аз често пъти съм имал нужда от помощ (Финансова, с мисии, с репутации, относно класа с който играя) Винаги се намират хора които да се отзоват и да помогнат с каквото могат. Най – дейните се издигат в йерархията и заемат важни и отговорни длъжности.

Guild Bank: Първите четири прозореца са на разположението на играчите (в зависимост от ранга). За да получите предмет от пети и шести прозорец трябва да помолите Трибун да го изтегли и предаде (преди това се проверява дали наистина имате нужда от предмета). Има опция за теглене на заем от банката! Ролята на банкер взема само “Tribun Prefect” и “Emperor”. Изтеглената сума се връща с лихви – 100 злато на седмица (Пример: Вземаш 100 злато в петък и до следващия петък трябва да върнеш 200, а след това 300…). Сумата се изтегля от банкер и се предава на играча, след което парите се дават отново на банкера (при връщането) а не се внасят направо в банката, за да се направи отчет (по идея на Timewizard – благодарности).По време на райд с предимство са танка и хилърите (както обикновено процедират всички). Забранявам споренето с Loot master-а и Wispera към него докато раздава предмети! Спама, където и да било и под каквато и да било форма също се забранява. Лидер може да е само Трибун или посочен от трибуна! Забранява се и търговията между членове на гилдията, както и търгуване с предмети изтеглени от банката!


Всяка информация която не може получите тук се получава в играта.В тази тема ще се добавят нови данни. :clover:
« Последна редакция: Март 09, 2011, 12:01:03 am от robert »
Robert - Slevin - Skipper
  DK       Warr    Shaman

Неактивен glavor3z

 • Knight
 • *
 • Публикации: 28
 • EVO Karma: 1
 • evo user
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #1 -: Декември 22, 2009, 12:24:12 am »
 :up: :up:
А мрЪдни с таа туБа е

Неактивен Harry1223

 • Knight
 • *
 • Публикации: 1
 • EVO Karma: 0
 • evo user
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #2 -: Декември 22, 2009, 12:31:31 am »
Току що установих, че след като напуснах Imbalanced отново съм в Imbalanced :D:D:D

Неактивен aten

 • Crusader
 • **
 • Публикации: 79
 • EVO Karma: 2
 • evo user
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #3 -: Декември 22, 2009, 12:50:04 am »
Целият текст звучи като увод в историята на израстването на една империя което и наблюдаваме в момента ! Long Live The King..  :clover:
                                                                                                                                     Akira.

Неактивен Караконджул

 • Duelist
 • *****
 • Публикации: 1178
 • EVO Karma: -136
 • Вагабонт
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #4 -: Декември 22, 2009, 01:02:41 am »
Винаги могат да се намеря кусури, но хайде този път да не ги търсим. Та, като цяло оставам с повече положителни впечатления отколкото с отрицателни - три пъти съм се нуждаел от помощ, веднъж ми се помогна :cap:

Robert, защо само Naxxarmas? Другите инстанции, не работят ли :unsure:

Най - мразим някой да ми умнее!

Неактивен robert

 • Crusader
 • **
 • Публикации: 161
 • EVO Karma: 20
 • krasiv,umen i skromen
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #5 -: Декември 22, 2009, 09:30:08 am »
Винаги могат да се намеря кусури, но хайде този път да не ги търсим. Та, като цяло оставам с повече положителни впечатления отколкото с отрицателни - три пъти съм се нуждаел от помощ, веднъж ми се помогна :cap:

Robert, защо само Naxxarmas? Другите инстанции, не работят ли :unsure:

Преди ъпдейта нахх бе6е основната цел на 80 лвл героите :) за това съм го сложил за пример. Отностно помоща, случва се да откажа на някой но причината не е, че ме мързи а просто съм помагал на друг човек  ;-)  (или друг вид заетост, но никога от нежелание !)
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 09:32:59 am от robert »
Robert - Slevin - Skipper
  DK       Warr    Shaman

Неактивен Караконджул

 • Duelist
 • *****
 • Публикации: 1178
 • EVO Karma: -136
 • Вагабонт
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #6 -: Декември 22, 2009, 10:36:01 am »
Един въпрос - ти, като еxplorer, можеш ли да ми кажеш, кои от инстанциите работят и кои не :question:

Най - мразим някой да ми умнее!

Неактивен robert

 • Crusader
 • **
 • Публикации: 161
 • EVO Karma: 20
 • krasiv,umen i skromen
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #7 -: Декември 22, 2009, 11:04:02 am »
Един въпрос - ти, като еxplorer, можеш ли да ми кажеш, кои от инстанциите работят и кои не :question:


не мога да ти кава със сигурност и още не съм explorer  :cap: провери другите раздели на форума при гилдиите инфо за инстанции не съм срещал  :)
Robert - Slevin - Skipper
  DK       Warr    Shaman

Неактивен hell4o

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 251
 • EVO Karma: -4
 • Side: For The Alliance
 • Герой: Georgidwarfa
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #8 -: Декември 22, 2009, 01:18:03 pm »
Аз уж съм ги знаех, ама сега след като минахме на 3.2.2 нямам си и на идея кои работят и кои не. Относно куестовете...  :freak: Там съм много добре ако някой от гилда иска помощ ще помогна както мога, зает съм само с дигане на скилове които са лесна работа и минаване на куестове (Същевременно и проверяване) "Бавно, но славно". А до инстанции там не си губя много времето така и не се обличам много, пък и нали е казано "Не съди книгата по кориците" защото не всеки добър играч е честен и справедлив в раздаване на предметите. Колкото и да съм прав, дори и аз не ставам за тази работа, прекалено много се бавя в обмисляне кой заслужава предмета.  :freak: Та гилда е хубав с приятна обстановка и весели хора.  :lol:
Georgidwarfa - TankPaladin - Dwarf 80lv     Zelikus - BalanceDruid - Tauren 80lv

Неактивен Караконджул

 • Duelist
 • *****
 • Публикации: 1178
 • EVO Karma: -136
 • Вагабонт
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #9 -: Декември 22, 2009, 03:33:09 pm »
Robert, помислих, че вече си взел титлата :-) В другите раздели има откъслечна информация, докато тук мога да я получа на куп от рейдващите 70 и 80 левел играчи. Но явно и ти си киснал само в Naxx :confused:

Най - мразим някой да ми умнее!

Неактивен stephcho

 • EVOWOW Fan
 • Knight
 • *
 • Публикации: 36
 • EVO Karma: 0
 • evo user
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #10 -: Декември 22, 2009, 04:22:06 pm »
mmm da super guild   :up: :up:  (nitrotoo-executor)  !!!! bravo robert  opisanieto e mn qko kurti mifki  :woot: :woot: :woot:
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 04:25:09 pm от stephcho »
Nitroto 80 Level Dranei Paladin  [Minions of Destruction]
Adi 80 Level Dranei Shaman  [Minions of Destruction]

Неактивен anti_roma92

 • Duelist
 • *****
 • Публикации: 935
 • EVO Karma: 41
 • Facilis descensus Infernus,Sel revocare gradum
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #11 -: Декември 23, 2009, 03:05:14 am »
Впечатленията са ми,че е 1 доста приличен гилд за вдигане на левел(не знам как стоят нещата по време на раид).Трябва само да се прочисти от новаците,задръстващи гилд чата с тъпи въпроси  :clover:
p.s.Не е лошо да пишете на кирилица (имам предвид тия двамата над мен)
..::De Profundis Clamo Ad Te Domine::..

Неактивен aten

 • Crusader
 • **
 • Публикации: 79
 • EVO Karma: 2
 • evo user
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #12 -: Декември 23, 2009, 04:46:29 am »
Цитат
Трябва само да се прочисти от новаците,задръстващи гилд чата с тъпи въпроси
    :bann: :down:

Неактивен hell4o

 • Emperor
 • ***
 • Публикации: 251
 • EVO Karma: -4
 • Side: For The Alliance
 • Герой: Georgidwarfa
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #13 -: Декември 23, 2009, 08:32:10 am »
Трябва само да се прочисти от новаците,задръстващи гилд чата с тъпи въпроси  :clover:

Ами за това си има гилдий само за 80-ти лв, не е нужно всеки следващ гилд да е само за 80-то левъл...

Ако имах шанс да върна времето назад, щях да ти покажа гилдия, която независимо кой левъл си ставаше супер игра. Имаше и смешни въпроси, но някой играят за кеф, не да ти помнят всичко.
Georgidwarfa - TankPaladin - Dwarf 80lv     Zelikus - BalanceDruid - Tauren 80lv

Неактивен anti_roma92

 • Duelist
 • *****
 • Публикации: 935
 • EVO Karma: 41
 • Facilis descensus Infernus,Sel revocare gradum
Re:Night Legion [alliance guild]
« Отговор #14 -: Декември 23, 2009, 08:59:01 am »
Просто съм свикнал да играя в гилдии пълни само със зомбита кат мен и това,че някой постоянно пита каде да дига левел например,ме дразни адски много  :clover:
p.s. Кажи кой е тоя гилд
..::De Profundis Clamo Ad Te Domine::..