Доста хора ме питат дали Water Elementala работи - виждали са ме да го ползвам както трябва в БГ-та или някъде другаде.Ще ви отговоря - не работи нормално.Вие обаче можете да го "дресирате".Сега ще ви кажа какво правя аз.Използвам 2 макрота.
Макро номер 1:
#showtooltip Frostbolt
/cast Frostbolt
/stopmacro [target=pettarget, exists]
/petattack
Това функционира като съвсем нормален фростболт.Какво ОЩЕ обаче прави.Когато го цъкнете - независимо дали ще почнете да каствате фростболт, или просто подскачате, ще изкомандва пета ви (в случая Water Elemental) да атакува целта която сте селектнали в момента.Проблема идва след това.Докато атакува пета ви по някаква причина излиза че е зает с кастването на собствения си уотърболт и не иска да пусне новата, затова аз имам следното комбинирано макро:
#showtooltip Summon Water Elemental
/click PetActionButton2
/cast [nopet][target=pet, dead] Summon Water Elemental
/click PetActionButton5
Какво прави това?Първо - при цъкане ще измъкне елементала.Второ - при второ цъкане ще нареди на пета командата Follow, и ще измъкне мерника за АоЕ фрийза.Каква е файдата - с това макро, дори пета ви да изпълнява командата Attack, веднага след като завърши последния каст който изпълнява, ще побърза да се върне при вас и ще е свободен да пусне фрост новата.По този начин успях поне малко да го "дресирам" да работи като близардския.Общо взето работи в 80% от случаите.Всяко подобрение относно тези макрота ще бъде посрещнато радушно - аз съм учил програмиране съвсем ограничено в училище и не разбирам особено от тези неща - който може да направи нещата по-добре - моля, нека ни улесни живота.