EVOWOW Forums

WOTLK => Предложения => Темата е започната от: lelemale в Април 11, 2016, 06:41:14 pm

Титла: Популация на сървъра
Публикувано от: lelemale в Април 11, 2016, 06:41:14 pm
 Здравейте! Порових се доста тука за да открия тема за точно това което искам да споделя, и понеже не открих такава, позволявам си да отбележа тази като нова. А пък и така мисля, че има шанс да я прочетат повечко хора и да оставят съответно някакво мнение.
 Не съм от най старите играчи на сървъра, играя от няколко месеца, не знам как е било преди, по добре или по зле, но в последните дни популацията на сървъра рязко намаля. Докато вечер когато е нормално всички редовни играчи да са онлайн, на сървъра имаше до 20-30 човека, сега изведнъж намаляха на 4-5. Много рядко се събират общо десетина и от двете фракции. На всички е ясно, че тази играе създадена да се играе колективно, отборно и т.н. Сам човек нищо не може да постигне. Та искам да споделя причините според мен които довеждат до тая ситуация. Ще помоля и всеки който прочете това, да остави някакво мнение или допълнение по този въпрос!
     1. Една от положителните страни по този въпрос е Voting i Donate системата. Хубаво ще е всеки по редовно да гласува в съответните сайтове за "Evowow", това  малко или много ще спомогне за привличането на нови играчи. А който има на сърце и възможност, да прави по някакво малко дарение! Все пак този сървър има нужда и от поддръжка. Не може да се иска само да играем и да си правим удоволствието без да се замислим, че някой там трябва да се грижи за това, например да плаща ток интернет и прочее на добра воля, само и само за да можем ние тук да си играем.
    2. Втората най важна и негативна причина според мене е левелинга! Много лесно се вдига от 1-ви до 80-ти левел! Не знам кое точно е, много експириънс дават куестите, или много малко експириънс се изисква за левел? Не е нормално да минеш 2-3, 5 куеста максимум и да вдигаш левел. Наблюдението ми е, че идват от време на време нови играчи, вдигнат за два дена 80 лвл, пооблекат се малко от "наградите дето им дава сайта за левелинг", наиграват се и си отиват. Ето пример, уиспва ми скоро един (няма да споменавам имена), дето за два три дена е станал вече 80-ти левел и ми казва "Ела да ме видиш, ше ахнеш" . Отивам и какво да видя, човека се е пооблякъл криво ляво с наградите дето е взел от сайта (голд итеми емблеми) и е доволен. След някой друг ден си заминава и нито го виждаме нито го чуваме повече. Лошото е че не е само един такъв, а са много! С една дума немъчените герои според мене, се изоставят с лека ръка. Я нека 2-3 месеца да се мъчи да вдига левели, нека после още толкова да се мъчи да го облече, нека няколко седмици да фарми голд за да си изучи ryding (да може да лети в Outland и Northrend), а не да го получи наготово всичко това от Pandora box, дето гивзима през два часа за 10 вдигнати левела! Да видим тогава така ли ще изостави всичко което е постигнал с много труд. Може да се поучим например от политиката на Blizzard, те правят така че човек да си загуби максимално колкото е възможно времето в тая игра и да си плаща. Разбира се в нашия случай никой не си плаща, ама и   никой не е загубил кой знае колко време. Та според мене тези награди трябва да се премахнат. За наградите от дипломиране съм съгласен, не са толкова лесно постижими, а напротив даже са и полезни, защото все пак някой може и да успее да вземе такава, като  с покана  привлече приятел или познат да играе на сървъра. По този въпрос може би има още доста какво да се напише и допълни, но в момента аз поне само за това се сещам.
    3. Следващата причина която според мене също не е маловажна е чата в играта! World chat  се е превърнал като нещо в порнографски канал и никой не взема никакво отношение по този въпрос. По цял ден там може да се четат цинизми псувни ругатни и прочее от рода на( qj mado, qj laino и много подобни дето не му е мястото да се изредят всички тука), споменават се майки сестри лели и цялата му там рода! Хубаво, ама не на всеки е приятно да чете подобни глупости, единия вариант  е да си изключим world канала и да си решим проблема, другия е някои от ръководството да вземат  малко по насериозно този въпрос, все пак този канал понякога е полезен, например човек да си намери помощ от някой друг, къде за парти, къде за куест или за нещо да му се направи от професия или други подобни. Мисля че трябва да има някакви наказания за да се разреши това. Далеч съм от мисълта наказанието да е Ban. Не вярвам да е невъзможно за подобни нарушения да не може да се слага някакъв sillence, лишаване от всякакви чат права за определен период по осмотрение на администрацията! Като не може да контактува с никой няколко часа или няколко дена( колкото там е определеното му наказание), следващия път, може би човек ще си мери приказките!
   Това е засега което искам да споделя! Може би ше има такива които ще ме подкрепят, а ще има и такива дето ще ми теглят една майна. Ще се радвам все пак да прочета всички отззиви, ако има такива, ще се радвам също ако ги чете и някой от ръководството и вземе съответните мерки, все пак мисля че темата съвсем не е маловажна!
    И накрая, на всички пожелавам много успехи в играта!
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Април 11, 2016, 07:39:38 pm
Левелинга е малко спорен въпрос ако се допиташ до играчите.
Вдига се лесно защото:
Rate.XP.Kill x10
Rate.XP.Quest x15
Rate.XP.Explore x1

Ако го сменим, това ще издразни много хора - пробвал съм го вече ;)

Пандора кутиите за мен са изключително полезни, стига хората да ги ползват по предназначение - да поканиш друг човек. Съдържанието на тези кутии не е толкова важно, популацията е по-важна от предметите в тях - за това я направих.

Относно чата, може и има опция за mute. Това обаче няма да промени културата на някои индивиди в играта, нито ще изкорени "българщината" от тях. Варианта е ГМ-а да става падар и да мутне половината останали играчи.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: oipioi в Април 13, 2016, 08:40:36 am
Популацията на сървъра е  равна на капацитета на хората  ,които играят  в него.Ето какво виждам аз когато вляза да  разгледам :
  1) Правим група и с двете фракции и ...Evade още на първите босове.
  2) Правим група 10 н  събират от world chata ,стигаме  до 1 бос и лидера вика  , сорри ама дойде  1 и те махам .После ми обяснява ,че много му харесвало да има гилд където се споделя мнения и се зачитали играчите  :lol:( бях с друг герои раазбира се )
  3) Правим група 40,  събират се хора от world chata , минават се няколко боса  и влиза някои и почва ,тоз що е тука , айде да правим друг инс и т.н.
  4) Когато станат  20-30 човека онлине  влизат няколко елитни п... играчи ,които се местят от гилд в гилд и .... всичко до там ,защото те най много плакаха  по форума  да баннат тоз или онзи.
  Това стига за сега , а колкото до изчерпване на експанжана WOTLK един международен сървър на 6.2.. направи реалми на старите  версии до ЛК.
  Това е мнение от игра от изминалата година с различни герои от различни фракции ... някой да не ревне ,че тва е било и сега не е така .. :)

Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Април 13, 2016, 10:27:45 am
Обмислям да премахна миксираните групи/райдове. Не съм решил още но...
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: Koberon в Април 13, 2016, 09:16:13 pm
На сървъра наистина му трябва промяна иначе си остава с 30 макс .  :freak:
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Април 14, 2016, 04:16:49 pm
Някои хора не харесват промените ;) (не визирам себе си)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: lelemale в Април 15, 2016, 04:23:19 pm
 Така е, не харесват, вярно е! Някои хора даже не харесват и себе си. Според мене обаче не може да се съобразяваме с няколко индивида, защото на тях така не им било угодно! Ако се огледаме добре, промени се правят не само в игрите! Правят се промени и в държавата и в семейството и т.н.. И най важното е този който ги прави, да прецени правилно ефекта от тях! Аз бих се радвал, ако е положителен!  :bg:
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: The Aspect в Май 21, 2016, 12:29:05 am
Трябват големи промени за да има развитие. За съжаление този така хубав сървър, който ми е дал много положителни емоции дори и зад един монитор, докато играех разбира се. Но този сървър не търпи никакви промени от години насам....
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Май 21, 2016, 10:34:21 am
Въпросът не е в промените.
Близард промениха какво ли не и загубиха 5 милиона плащащи потребители ;)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: ThullAzad в Юни 03, 2016, 12:40:57 am
Blizzard са си Blizzard, тях няма какво да ги коментираме. Лично аз се отказах както споменах във предишен пост преди време и нямам намерение да им плащам за всичките глупости които се изливат всеки ден върху общността но.. това е друга бира :)

Колкото до промените във сървъра.

#Версията на играта е на място.

#Популацията на сървъра : За жалост наистина е малка, въпреки че не намирам време да играя заради всевъзможни глупости, продължавам да наблюдавам статуса на сървъра и от време на време форума.

#Рейтинга .. да, висок е ! Златната среда според мен ще бъде x3 или x5 за да не се тревожим за някой друг неработещ куест. Така шанса сървъра да привлече и някой друг чужденец ще бъде по-голям тъй като сървъра така или иначе е листнат във Xtremetop100 и на още няколко места.

#Вотинга .. без това няма как да стане, общността ще трябва да се нагърби със това да гласува редовно за да може сървъра да събере повече точки и да бъде по-забележим.

#Short Clips / Streaming .. определено тези две неща ще вдигнат малко летвата и ще привлекат вниманието на ( бъдещите играчи ). Тук ще трябва да се намеси отново общността. Изобщо не се заблуждавам че има хора със свободно време но ако може да се направи нещо което ще даде на сървъра малко въздух е добро дошло и не смятам, че трябва да се игнорира :)

#Сървъра .. него няма да коментирам, съпорта му е факт, не е като да е оставен на произвола на съдбата като други вериги ( дори големите ) По тази точка не мисля че е кой знае колко наложително ( има сървъри във много ама много по-лошо състояние и са посещавани и то от много хора )

#По-голяма активност във форумите и социалните мрежи .. Facebook, Twitter ала-бала където и когато може да се споменава и промотира сървъра :) Както вече споменах за Short Clips / Streaming. YouTube може да бъде също добро място за един офишъл ченъл във който да се качва подбрана медиа, ревюта и т.н.

#Визия .. Уеб сайта изглежда страхотно но бих предложил някакъв ъпдейт, стъпка напред със нова визия ( цялата тази Reborn философия, няма как да мине без нова визия ) Колкото до форума, нямам нищо против SM но определено един Phpbb ще стои страхотно със подходяща LK тема + някой друг редактиран ред по кода за да бъде повече Evo отколкото PbWoW. Други платформи също могат да бъдат доста добра основа за новата визия.

#Евенти .. Не говоря за типичните прайвът глупости със евент мастъри и т.н... ами ( ако е технически постижимо ) бонус евентите да са подобни на тези във Retail. Примерно + % на хонора за да се стимулира пвп за ден/два ( примерно уикендите ) ясно е че няма как да има пет батълс и т.н. но и това си е нещо.

Брех толкова писанки не бях писал скоро.. смятам, че има какво да се направи, просто трябва ние ( общността ) заедно със администрацията да бъде креативни :)

Ще продължавам да следя форумите за да видя дали ще има някакво развитие по темата. Дори мисля след като ми остане време да разгледам прашасалият ми Паладин :D

Hf Пичове.

Thull  :cool:
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 03, 2016, 10:16:21 am
Взимам си бележка за някои от нещата.

Вярно е, че:
Не поствам редовно в Facebook групата или страницата. Групата е отворена и всеки може да поства. Ако някой има желание ще му дам права за публикуване в Facebook страницата.
Визията на страницата и форума имат нужда от обновяване. (за смяна на софтуера обаче съм против)
Може би по-чесно трябва да правя ъпдейти, но това е трудоемко и отнема доста време + това създава възможност да пусна нестабилно ядро.

Поздрави.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: ThullAzad в Юни 03, 2016, 01:24:16 pm
Софтуера не е наложително да бъде сменян, както казах нямам нищо против Simple Machines, това е една страхотна платформа която съм ползвал при всичките ми проекти :) Може да се разкраси, съгласен съм.

Колкото до фейсбук, бих могъл да се захвана със подобно начинание но със радост бих отстъпил тази дейност и на някой ветеран ( ако има време ) понеже може да му се има доверие, колкото и странно да звучи, друго си е когато доверен човек върши възложените задачи. Което по никакъв начин не означава че няма да се отнеса сериозно към задачата. Наистина ми се иска сървъра да започне да върви нагоре а не да потъва лека-полека.

Ако няма мераклии, веднага си подавам " молбата за назначение " :D

Благодаря за отговора :)

Thull  :cool:
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 05, 2016, 05:34:48 pm
Facebook си има опция за редактори, администратори.

Ако си заинтересуван, мога да те добавя, просто ми изпрати на e-mail facebook профила си.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: ThullAzad в Юни 06, 2016, 01:29:03 pm
" Имате поща "

Бих добавил като предложение/я и :

#AH Bot .. Понеже дропът на предмети явно си е x1 ( Може и да греша )

#Кроснат Mail .. Ще стимулира вдигането на герой от другата фракция : ]
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: Koberon в Юни 06, 2016, 10:36:05 pm
Това няма помогне .Трябва цялостно рескане на сървъра .  :fun:
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: ThullAzad в Юни 07, 2016, 11:10:44 am
При евентуален рестарт може да се замисли следната ситуация :

Прогресив рийлм.. Rates да се намалят и контента да се пуска след всеки минат тиър :) По едно време имаше много голям интерес към прогресивни сървъри, смятам, че все още има.

Вариантите са 2.

#1. Ще се изгубят дечурлигата и ще се привлекат по-хардкор играчи които искат наистина някакво усещане за постижения във сървъра.

#2. Ще се се изгуби и текущата посещаемост на сървъра.

Варианти има, но според мен трябва да се пусне една анкета както тук, така и във групата за да може да се види кой, какво мнение има и да се вземе решение. Прогресив рийлмът може да бъде решение но на каква цена !?
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 08, 2016, 07:47:54 am
" Имате поща "

Бих добавил като предложение/я и :

#AH Bot .. Понеже дропът на предмети явно си е x1 ( Може и да греша )

#Кроснат Mail .. Ще стимулира вдигането на герой от другата фракция : ]

AH бот си има от доста време. Другото не го знам какво е.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 08, 2016, 07:49:47 am
Забравете за рескане на сървъра.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: Koberon в Юни 11, 2016, 12:53:49 pm
Забравете за рескане на сървъра.

Защо човек? Във сървъра играят общо 0 човека .
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 13, 2016, 01:24:13 pm
Защото има неща, които не разбирате или забравяте.

Играта има магазин в който някои хора, са закупили виртуални предмети с реални пари. Пари, които плащат хостинга и ресурсите на този сървър.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: zeraful в Юни 14, 2016, 09:56:57 pm
Miss me? :D

Scream още ли е "жив" ? :D
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 17, 2016, 09:32:33 pm
No idea ;)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: underline в Юни 20, 2016, 10:03:34 am
Или смъкнете тоя xp рейт или вдигнете дропа на злато и предмети. Няма никакъв смисъл да вдигам бързо и да нямам 1 стотинка в мен.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 20, 2016, 11:39:10 am
Реферал системата дава доста злато ;)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: underline в Юни 20, 2016, 12:17:38 pm
Хубаво е измислено, жалко, че вече не познавам никой, който играе лол :(
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 21, 2016, 10:38:49 am
Ако си нов, наградите пак си ги получаваш.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: underline в Юни 22, 2016, 08:29:26 pm
Добре, не мога да каня хора, докато не съм се "дипломирал". Предполагам сте направили системата така за да не може да се злоупотребява, но вероятно тогава е имало повече хора. Притесняват ме следните точни:
100 Honorable Kills
50 000 Honor Points

Не виждам как може да се случи това освен ако не направя една 80ка и безкрайни и безсмислени дуели с някой и то пак шанса ми не е голям, защото ще съм облечен в дрипи сравнение с играчите, които още са тук.

Мисля, че системата трябва да се преосмисли и да е адекватна на ситуацията.Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Юни 24, 2016, 10:10:33 am
Добре, не мога да каня хора, докато не съм се "дипломирал". Предполагам сте направили системата така за да не може да се злоупотребява, но вероятно тогава е имало повече хора. Притесняват ме следните точни:
100 Honorable Kills
50 000 Honor Points

Не виждам как може да се случи това освен ако не направя една 80ка и безкрайни и безсмислени дуели с някой и то пак шанса ми не е голям, защото ще съм облечен в дрипи сравнение с играчите, които още са тук.

Мисля, че системата трябва да се преосмисли и да е адекватна на ситуацията.

Здравей.
Ще се опитам при следващият ъпдейт да премахна тези условия.

Благодаря.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: brino в Юни 29, 2016, 08:05:27 pm
Поемемам цялата вина за популацията на сървара. ОТ години отказвам хора от уоу.  ;-D
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Ноември 14, 2016, 01:28:34 pm
Omg, dude. Use English please.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: The Aspect в Март 22, 2017, 11:17:45 am
Според моята гледна точка нещата изглеждат така че новите хора, които идват и си отиват, и не се задържат най-вероятно не са приобщени към основните играчи. Какво имам предвид? Ами когато отидеш някъде и не ти се обръща внимание или хората не поддържат контакт с тебе сигурно ще се чувстваш отцепен, не желан и така нататък. Основното в тази игра е да има с кой да я "споделяш" и да я играеш, но ако няма  с кой тогава се губи целият смисъл. С това "qj mado" и "qj laino" в world чата не се приобщават хората, също така и не можеш да приобщиш някой, ако не му обръщаш внимание и не се опиташ да научиш нещо за него. Например от къде идва, какво е играл, кое го е накарало да започне при нас и всякакви такива неща. Когато един човек се чувства добре покрай останалите или малко, или много значим това ще го накара да продължи да играе, но докато се чувства сам сред останалите той няма да има желание, да остане и да играе в такава среда. Това че лидера на дадена гилдия играе в сървъра от 6-7-8 години и че едва ли не е направил всичко или изчерпал възможностите на сървъра не означава че трябва да се държи, като биг бос например.
С няколко думи в заключение ще кажа, че за да се задържи нов играч не зависи само и единствено от главният администратор, но и от хората, които са "ядрото" на сървъра към този момент.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Март 22, 2017, 09:01:00 pm
Според моята гледна точка нещата изглеждат така че новите хора, които идват и си отиват, и не се задържат най-вероятно не са приобщени към основните играчи. Какво имам предвид? Ами когато отидеш някъде и не ти се обръща внимание или хората не поддържат контакт с тебе сигурно ще се чувстваш отцепен, не желан и така нататък. Основното в тази игра е да има с кой да я "споделяш" и да я играеш, но ако няма  с кой тогава се губи целият смисъл. С това "qj mado" и "qj laino" в world чата не се приобщават хората, също така и не можеш да приобщиш някой, ако не му обръщаш внимание и не се опиташ да научиш нещо за него. Например от къде идва, какво е играл, кое го е накарало да започне при нас и всякакви такива неща. Когато един човек се чувства добре покрай останалите или малко, или много значим това ще го накара да продължи да играе, но докато се чувства сам сред останалите той няма да има желание, да остане и да играе в такава среда. Това че лидера на дадена гилдия играе в сървъра от 6-7-8 години и че едва ли не е направил всичко или изчерпал възможностите на сървъра не означава че трябва да се държи, като биг бос например.
С няколко думи в заключение ще кажа, че за да се задържи нов играч не зависи само и единствено от главният администратор, но и от хората, които са "ядрото" на сървъра към този момент.

+1
Социалния контакт с отаналите играчи е изключително важен. Това се опитах да направя с реферал системата, да има малко обвързаност между стари и нови играчи ;)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: vnmilenhunte в Април 06, 2017, 10:30:39 pm
Blizzard изгубиха за няколко месеца 30% от играчите си, защото пуснаха Pandaria-та. В нея панди се бият едни срещу други. А това е грешка в азиатските страни - там пандата е свещено животно и няма как да играеш с герой и да се биеш срещу панда.

Аз преди месеци играех в WoWFreakz на Пандарията (от всички експанжъни най-балансиран си остава "World of Warcraft: Wrath of the Lich King" - в другите е много трудно да вземеш силни предмети, за да отидеш на по-горен райд, т.е. няма мърдане - чака се с месеци дроп докато падне някой подходящ предмет...) Там се събират хиляди, но проблема е в последните промени* и, ако някой е минал абсурдните куестове, е дигнал левел и вече не обикаля там да помага на noob-овете, които са все още с 1 тиър по-надолу. И на всичкото отгоре единственият начин да вдигаш гиър по-нататък в играта е с босовете, които пък са бъгнати на моменти и от цял райд биете само 1 бос.

Та за EvoWoW - страхотен сървър, който остана без фенове заради една седмица (дали имаше и толкова дори) OFFLINE по време на DDOS атаките или каквито бяха там. Уж играеха лапетиите от години, а при първото нелогване и айде в друг сървър. Тогава падна популацията от 200 редовни и истински екипни играчи на 10-20. Най си ми харесва този сървър, защото имаше комуникация и отборност. В Пандарията всичко живо ходи или на райдовете на Thunder-а или на боса за седмичните награди.

И да добавя, че в много сървъри гилдиите от място за екипност се превръщат в деспотична среда - да влизаш всяка вечер  еди-колко-си-часа, иначе те кикват. Моето работно време е такова, че се прибирам чак след като са започнали вечерните райдове. При което винаги ме кикват. Е, как да играя. Някакви задължения за игра, която трябва да е за забавление. В някои гилдии искат да съм с пуснат микрофон - как да е пуснат, като родителите ми спят в съедната стая и всичко се чува.

П.С. Споделям на 100% мненията за приобщаването и за лидърите на райдовете, които кикват някой, защото техен приятел е влезнал ей сега в чата (и в другите сървъри е така).

* Добавени са островите горе с динозаврите и другия с абсурдните куестове при които трябва да биеш 3-4 дни елитни мобове, за които нямаш левел и няма никой наблизо за парти, за да имаш някакъв мега малък процент да ти пусне куест айтъм - изобщо този куест там е абсурден, дори на сървърите на Blizzard.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: vnmilenhunte в Април 06, 2017, 10:38:11 pm
ВАЖНО ДО АДМИНА !

Моля, изгледай тези две видеа - създателите им са с години опит и работят като консултанти към най-големите фирми за правене на игри. Изобщо имат страхотен опит и дават невероятно ценни съвети във видеата си (напълно безплатно)!

Първото видео обяснява как може админите на един сървър да повишат популацията чрез комбиниране на основните типове играчи:
- PVP
- Изследовател, който просто обикаля да види всичко и да открие всяко велиденско яйце и всяка малка скришна тайничка
- Achievement-алистът
- Комуникатора (който търси с кой да си чати).
Когато се съберат прекалено много само от един тип, балансът на играта страда (например в града намираш 200 човека, който са седнали на лафче и никой не ще да ходи на куестове с тебе или на PVP :D ).
Balancing an MMO Ecosystem - Getting a Mix of Player Types
https://youtu.be/1drDuaQXm_U (https://youtu.be/1drDuaQXm_U)

Второто видео е за това как да се подпомогнат играчите в комуникацията им:
Social Difficulty Curve - Easing Players into Communication
https://www.youtube.com/watch?v=QuG7mIpVFc0 (https://www.youtube.com/watch?v=QuG7mIpVFc0)
Титла: Re: ВАЖНО ДО АДМИНА !
Публикувано от: vnmilenhunte в Април 07, 2017, 10:45:29 am
Да добавя още едно видео, което може да раздвижи играта, стига да се пипнат нещата по сървъра и да наравят опита в този сървър по-различен от този в другите:
https://www.youtube.com/watch?v=ggDB6eSyQf8 (https://www.youtube.com/watch?v=ggDB6eSyQf8)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Април 10, 2017, 04:46:33 pm
Здравей.

Всички тези концепции са ми до болка познати още преди да минем на WOTLK.
Както отбелязваш в предния си пост, много от потребителите се отиентираха дали към друг сървър или направо нова игра заради проблемите около ddos атаките.
Не казвам, че това е единствения проблем, но този фактор беше от съществено значение.

Друг фактор е липсата на време от моя страна и опитите ми да угодя на всеки, което е практически невъзможно.

Сървъра ще си остане да работи докато се самоиздържа. На мен не ми пречи да отделям част от свободното си време за да до обновя или наблюдавам за критични проблеми.

Тази седмица даже мисля да го преместя на по-малка машина, понеже сегашната е прекалено голяма за популацията която има.

Поздрави.
Титла: ИДЕЯ
Публикувано от: vnmilenhunte в Април 11, 2017, 01:43:24 pm
Пусни статия в сайта, ама изпипано нали колаж там рекламен на EvoWoW и грабващо заглавие - "Нов WoW сървър в България разбива всякакви класации! Вижте с очите си!" (хората цъкат по гръмки заглавия). И кратко описание там заграбващо (не се сещам за момента, трябва да помисля, да тествам, да видя реакциите и да изпипам). И да се сподели във Facebook, и да му се пусне реклама за 10-20 евро за 10-20 дена (по 1-2 евро на ден). Ако трябва аз ще я пусна рекламата.

В статията трябва да се изпипа добре със снимки и текст как се влиза в сървъра. Да грабне вниманието и да запишат launcher-а.

Да видим дали ще идват хората - ще си видиш в Google Analystics или си сложи един php код, който да вкарва в базата ти данни от кой сайт идват хората към твоя (ще ти пратя кода за по-лесно).

И да видиш кои идват и т.н. И дали работи рекламата.
Титла: Re: ИДЕЯ
Публикувано от: admin в Април 11, 2017, 02:28:29 pm
Пусни статия в сайта, ама изпипано нали колаж там рекламен на EvoWoW и грабващо заглавие - "Нов WoW сървър в България разбива всякакви класации! Вижте с очите си!" (хората цъкат по гръмки заглавия). И кратко описание там заграбващо (не се сещам за момента, трябва да помисля, да тествам, да видя реакциите и да изпипам). И да се сподели във Facebook, и да му се пусне реклама за 10-20 евро за 10-20 дена (по 1-2 евро на ден). Ако трябва аз ще я пусна рекламата.

В статията трябва да се изпипа добре със снимки и текст как се влиза в сървъра. Да грабне вниманието и да запишат launcher-а.

Да видим дали ще идват хората - ще си видиш в Google Analystics или си сложи един php код, който да вкарва в базата ти данни от кой сайт идват хората към твоя (ще ти пратя кода за по-лесно).

И да видиш кои идват и т.н. И дали работи рекламата.

Не искам подмамвам хората с най-малко с лъжи. Сървъра е почти на 10 години, какъв нов сървър.
Колкото до реклама, постоянно има пусната такава, когато има излишни приходи ;)
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: vnmilenhunte в Април 12, 2017, 12:07:13 am
Не че подлъгвам хората, но повечето народ цъкат на още по-абсурдни заглавия и изобщо не се чувстват подлъгани, а напротив - търсят сеира и клюката. Така че няма да навреди малко и такава реклама (от опит го казвам - може да се скъсам да правя смислени неща и изпипани, да вложа часове труд, а после никой да не ги гледа, защото има по-клюкарска и с по-гръмко име в нета)...
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Април 12, 2017, 08:57:22 pm
Не че подлъгвам хората, но повечето народ цъкат на още по-абсурдни заглавия и изобщо не се чувстват подлъгани, а напротив - търсят сеира и клюката. Така че няма да навреди малко и такава реклама (от опит го казвам - може да се скъсам да правя смислени неща и изпипани, да вложа часове труд, а после никой да не ги гледа, защото има по-клюкарска и с по-гръмко име в нета)...

Възможно е, но все пак не искам да ползвам каквато и да било измама за да привличам хора. Колкото до рекламата погледнах преди малко че съм използвал близо 900 лв. за реклама, но няма особенна файда.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: vnmilenhunte в Април 12, 2017, 11:57:27 pm
Рекламите в YouTube са безбожно скъпи. В Reddit - също. Ползата от 30-40 лева е точно 200 кликвания - супер малко ангажираност за такива пари - не си заслужава.

В момента най-евтино като реклама излиза Facebook, но трябва колаж, заглавие и описание, за да го цъкант, да им хване окото. Още на първия ден се вижда дали има смисъл да се наливат пари в тази реклама - ако платените реакции са повече от 10% от цялото (платени и неплатени), спирам рекламата. Нужно е да се пробва с 2 лева за 1 ден реклама и се вижда дали има смисъл.
Титла: Re: Популация на сървъра
Публикувано от: admin в Април 14, 2017, 09:25:58 pm
Вече съм пробвал във фейса. Там сметката е 200 лв.