EVOWOW Forums

WOTLK => Класове => Rogue => Темата е започната от: Anomander в Февруари 03, 2012, 06:44:25 pm

Титла: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 03, 2012, 06:44:25 pm
 В последно време забелязвам повишен интерес към класа Rogue, доста нови мошеници ме спират, за да ме поразпитат "кое как и защо". Аз не съм най-компетентният в сървъра, но каквото знам го споделям.
  Идеята на темата е да помогнем на начинаещите rogue да вникнат в особеностите на класа, защото само така, според мен, ще успеят да се насладят на играта с него.  Заложих PvE насока в заглавието, защото по отношение на PvP стратегията има над 1ккккккк :) мнения и всичко там е относително.
  Моля опитните мошеници да споделят поне част от опита си тук, дали за ротация, дали за таланти, дали за особености на различните инстанции, каквото се сетите и искате да споделите.
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 03, 2012, 07:16:26 pm
 Assassination Rogue-PvE.
  Assassination изисква време....., време да си пуснете подобренията(buffs), време да се натрупат(Stack-nat) отровите, време да се качи енергията за Mutilate и т.н.
По тази причина спекът не много подходящ за инстанции с много, но кратки сблъсъци, защото там трудно може да се използват всичките му предимства.

  Относно атрибутите, за мен е безспорно, че Hit rating стои на първо място. Има подробно описание на необходимите стойности на Hit в Wowwiki и други сайтове. Имайте предвид, че рейтинга необходим за physical атаките е различен от този необходим за отровите ви, а именно отровите са основният DPS фактор тук.
 На следващо място идват Agility, Crit, Haste и Attack power,  като не се наемам да кажа кое е най-добро. Аз лично ги развивам равномерно, така че едното да не е за сметка на другото.
  Armor penetration -  няма почти никакво приложение при Assassination rogue, затова не се насочвайте към него, малко не пречи, много е за сметка на нещо по-полезно.
 За ротация, отрови и т.н.  ще пиша малко по-късно :)
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: nixxer в Февруари 03, 2012, 07:22:20 pm
Хубава тема. Трябва да има по една такава за всеки клас.
Асаинейшън билда прави най-високо дпс при рейдване от останалите два. При него трябва да наблегнете на правилна ротация и стакнете достатъчно хит рейтинг, който е приоритетен за този спек. Трябва да имате поне 16% хит рейтинг, но колкото повече толкова по-добре. После наблегнете на хейст. При възможност започвайте атаката от стелт с гароте последвано от мютилейт след това слайз енд дайз хънгър фор блъд след това мютилейт до 4+ комбо точки и завършвате с енвенъм. При възможност използвайте вениш за рефрешване на овъркил и започнете отново с гароте. При всяка възможност слагайте трик ъв дъ трейд на танка, така помагате на себе, на танка и на целия рейд. Подходящо макро за това е:
#showtooltip Tricks of the Trade
/cast [target=focus,help] Tricks of the Trade

Тук предварително сетвате мейн танка на фокус.
Още едно полезно макро за начинаещите е макрото за хънгър фор блъд:
#showtooltip
/cast Hunger for Blood
/stopwatch reset
/stopwatch 1:0
/stopwatch play
/in 60 /run PlaySound("LEVELUPSOUND")
/in 60 /stopwatch

Използвайте подходящи глифове енчанти и гемове. Пазете се от АОЕ магйии и изучете тактиките на различните босове. Успех на всички :clover:
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 03, 2012, 08:58:28 pm
 Поведение в райд:
    - ако хийлър трябва да спаси теб или танка, ще спаси танка.
    - ако хийлър трябва да спаси теб или range dps, ще спаси range.
    - ако хийлър трябва да съживи в битката (combat resuraction) теб или някой mail , plate, ще спаси него.
   Няма защо да се сърдите и да негодувате, ние имаме достатъчно способности да се пазим, ако те не са достатъчни, няма хийлър който да ни спаси.

 Причини да умрем:
  1. Взели сме агрото - наша грешка
  2 .Убила ни е АоЕ магия - наша грешка
  3. 1 минута няма хийл - грешка на хийла(или са измрели)
  4. "нещо ме уби" - наша грешка, не знаем какво се прави на този бос.

Дори да вземете агрото за малко, има начин да се справите с положението.
 Защити:
 1 Срещу физическа щета - Evasion(трябва да сте с лице към нападателя), Vanish, Kidney shot, Blind.
 2 Срещу АоЕ - Feint, CoS(ако е магия)
 3 Срещу магия - CoS, Vanish, Kidney shot, Kick, Blind.

 Щетата не е всичко при PvE, трябва да помагаме на танка с агрото(Tricks of the Trade), ако танкът е Друид, Паладин, Мъртъв рицар- Expose armor (ако е войн не пускайте Expose armor, той си има Sunder armor), ако има ферал друиди rupture бие доста, заради дебъфа който те слагат на боса(+30% bleed dmg).
Хийлърите имат достатъчно задачи, за да се занимават с мошеник който поема много щета - Feint без glyph е кофти, но с glyph of Feint е много полезна способност.
 Винаги се стремете да сте зад боса, тогава той не може да dodge-ва атаките ви.
 
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 03, 2012, 09:54:30 pm
 Моето подреждане на талантите:
http://wow335.gamestool.net/roguet.php?00530300535010252010333105100500500300000000000000000005020000000000000000000000000
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: nixxer в Февруари 03, 2012, 11:49:11 pm
Някои разчитата на този http://talent.mmo-champion.com/?rogue#3hujfzr17Mx_V,YaNOeq,10192 но според мен зависи от бонусите на сета. При този билд трябва да се наблегне на хит и хейст. Трябва да се тества.
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: valio_ в Февруари 04, 2012, 02:50:45 am
Аз използвам тези таланти http://talent.mmo-champion.com/?rogue#34eXNj3pcPgzb,YaXOeq,10192 (http://talent.mmo-champion.com/?rogue#34eXNj3pcPgzb,YaXOeq,10192)
Засега съм останал доволен от него, но както вече споменахте, асасинейшън е предимно за рейдове.
Използват се бързи даджери, за да се слагат максимално бързо поизъните.
За сокети можете да избирате между 40 ap, 10 agg + 10 hit, 10 haste + 10 hit в зависимост от дупката или необходимия статс.
 :clover:
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: nettshow в Февруари 04, 2012, 12:59:18 pm
  Причини да умрем:
  1. Взели сме агрото - наша грешка
  2 .Убила ни е АоЕ магия - наша грешка
  3. 1 минута няма хийл - грешка на хийла(или са измрели)
  4. "нещо ме уби" - наша грешка, не знаем какво се прави на този бос.

В грешка си ВИНАГИ е виновен хелара дори и да няма такъв  :freak:
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 06, 2012, 02:43:37 pm
Assassination - оръжия и отрови.
    Добре е да имате една бърза кама(1,4 speed), на която да поставите Deadly poison.
      1. Камата с по висока горна граница на щетата отива в main hand, защото off hand оръжието е с намалена щета (-50% без талант,- 25% с талант).
      2. Deadly poison се слага на по-бързата кама- механиката на тази отрова се изчислява в Х% шанс на удар(повече удари-повече stack-ване на отровата). След като се натрупат 5 stack-a, всеки следващ stack прилага и отровата на другото оръжие(Deadly poison и на двете оръжия не е добра идея).
      3. За другото оръжие - Instant poison - в нета има доста сравнителни анализи за Instant poison/Wound poison и Instant печели когато са вдигнати правилните таланти. Тази отрова се слага на по-бавната кама, защото механиката и се изчислява в PPM (апликации в минута), което означава, че скоростта на оръжието не влияе на броя апликации. Тази механика не се отнася до действието на Deadly poison, т.е. всеки stack на Deadly poison(след 5-тия) ще удари и Instant poison, без да се влияе от PPM на другото оръжие.
       4. Ако двете ками са с еднаква скорост, Deadly poison отива в main hand камата ( изпробвах го, не усетих някаква разлика в DPS, но "интернет математиците" казват, че, макар и малка, разлика има).
       5. От личен опит казвам, че комбинация ками 1,8/1,4 близки по lvl прави повече DPS от комбинации 1,8/1,8 или 1,4/1,4 (при положение, че 1,8 камата не е някоя caster-ска :) )
     
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 09, 2012, 11:39:45 am
 Ротация:
   Приоритети - Hunger for blood, Slice end Dice, Envenom debuff, Tricks of the trade, Feint(в определени случаи).
   За глифовете задължителни според мен са HfB i Mutilate. Третият ми е за Feint, но там всеки си знае.
   В 80% от случаите, докато започнем да бием боса някой вече му е сложил Bleed, в такъв случай  HfB-ТотТ-Ambush-SnD(досега трябва да има поне 1 deadly poison на боса)-Mutilate(бие повече ако сте стакнали отрова)-Envenom(за дебъфа, дори и с 2 комбо точки и малко стакове deadly poison)-Mutilate - 3+ Envenom-Mut-3+Env  и т.н..   4-5 сек. преди да изтече HfB проверете има ли Bleed ефект на боса, ако не Rupture(1-2 CP) или Vanish - Garrote.   
        Vanish на всеки CD (за Overkill buff), TotT на всеки CD, Feint (спасява ви кожата или само ви губи времето - зависи кога и как го използвате.Намалява агрото ви малко и щетите от АоЕ с 50% за 6 сек, което е голяма помощ за лечителите. Изисква таргет в melee range)
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Bl1zAlkA7a в Февруари 09, 2012, 05:04:21 pm
      2. Deadly poison се слага на по-бързата кама- механиката на тази отрова се изчислява в Х% шанс на удар(повече удари-повече stack-ване на отровата). След като се натрупат 5 stack-a, всеки следващ stack прилага и отровата на другото оръжие(Deadly poison и на двете оръжия не е добра идея).

Тук не съм съгласен с теб. Има си талант, който не премахва Deadly Pioson от противника. По този начин се печели време и Instant Poison се слага на по-бързата кама. По този начин се нанася повече щета след Envenom от Instant Poison :)
Титла: Re: ROGUE PvE: ротации и полезни съвети
Публикувано от: Anomander в Февруари 13, 2012, 02:50:20 pm
Тук не съм съгласен с теб. Има си талант, който не премахва Deadly Pioson от противника. По този начин се печели време и Instant Poison се слага на по-бързата кама. По този начин се нанася повече щета след Envenom от Instant Poison :)

 Шансът на Instant poison  се изчислява в PPM (виж по-горе) и по-бавните оръжия имат по-висок процентен шанс да ударят Instant poison. PPM  е нормализирано към скорост 1.4, като кама 1.4 е с 20% шанс за прок/на удар, а кама 1.8 е с 25.71% шанс, без таланти и бъфове. С таланти и бъфове процентната разлика се увеличава в полза на по-бавните оръжия. Процентите се изчисляват без да се взима предвид Haste рейтина, така че повече Haste= повече прокове на отровата в минута.
  Затова предпочитам Instant poison на 1,8 камата + много Haste. Ще тествам твоята теория и ще пиша пак.
 + това, Deadly poison (с таланти) има 50% шанс за прок на удар, а след 5-тия стак всеки следващ удря и Instant poison, без да зависи от PPM, което я прави задължителна за по-бързата кама (не само според мен0