EVOWOW Forums

WOTLK => Raids & Dungeons => Темата е започната от: Bl1zAlkA7a в Юли 01, 2011, 07:26:10 pm

Титла: Raids & Dungeons
Публикувано от: Bl1zAlkA7a в Юли 01, 2011, 07:26:10 pm
Да започнем с една болна тема за всички вас: райдове и инстанции. Голяма част си нямат и на представа какво се прави в тях спрямо ролята им, ама и не им пука, нали след 100 wipe-a се зимат емблеми и предмети :doh:

Тук ще опиша как трябва да се държите на тези две места, а и да гледате останалите неща:

Започвам с инстанциите:

1. Очакванията от танка - той трябва да пази съотборниците си от ударите на боса И АКО Е ВЪЗМОЖНО от останалите неща, стига те да не са предизвикани от някой недоразвит, който иска да се направи на голямата работа. Никога не бързайте, подреждайте всичко както вие искате, все пак без вас нямат почти никакъв шанс да се справят. ВИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да знаете тактиките за биене на босовете и траша, с които ще се занимавате, но това не означава, че останалите могат да са като новородени там, ако умрете заради някой друг - псувайте го и му обяснявате какво да прави, иначе пак ще ви прецака. Когато придобиете достатъчно опит - почвайте сами да подреждате начина за биене на босове и траш, но когато има ново лице при вас - обяснявайте му какво да прави (колкото повече кажете, толкова по-малко грешки ще допусне). Ако нямате опит - съветвайте се с някой, който е известен с опита си по тези места, може да ви е само от помощ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се съобразявайте с гиъра си, не оставяйте нищо на случайността, това 100% ще ви изиграе лоша шега все някога :clover:

2. Очакванията от хийлърите - вие не сте само скапани линейки! Когато някой около вас има на себе си Curse, Disease, Poison или Magic трябва да направите всичко възможно спрямо класът ви, за да го махнете, с това си спестявате много главоболия. НИКОГА не оставайте групата да ви ръководи кгоа какво да правите, ако някой умре, понеже не гледа и се прави на супер отворен - напсувайте го, това че ходи където не трябва не може да натрапва обвинения срещу вас! Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да познавате босовете, които биете, за да имате някаква представа по кое време какво ще стане, за да не се окаже, че заради секунда невнимание трябва да ходите в своята духовна форма с още хора, които да ви обвиняват за грешките ви. Ако не знаете нещо - питайте, и да ви се смеят, обяснете, че ако не искат да са счупени, ще се наложи да говорят малко повече време, с което ще си спестят и нервите от губенето на време, когато са умрели.

3. Обичните ми DPS-та :freak: - ВИЕ СТЕ НЕЩОТО В ГРУПИТЕ, КОЕТО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЦЯЛАТА ГРУПА! Когато някой бос каства и вие трябва да се скриете - не го правите, навик от чучелото. Когато трябва да внимавате къде ходите - отивате точно там, където не трябва да сте - навик от тоалетната. Вас какво да ви правим? Научавате тактиките за всичко което биете. Вашата роля не е само да биете, а да помагате на танка и хийлъра, защото ако вие правите глупости - те няма как да ви помогнат на 100%. Ако не знаете нещо - слушайте ги какво ви казват, те просто искат да ви помогнат да направите това, което ако ги нямаше тях, нямаше да можете. Ако танка изгуби агрото - спрете да биете ако нямате достатъчно кръв и armor, за да издържите на удърите, но не бягайте от хийлъра и танка, защото така им пречите и на тях и има по-голяма вероятност да убиете всички. Ако имате възможност да им помогнете за нещо: примерно танка е останал на малко кръв, ако можете да вземете боса да бие по вас - ПРАВЕТЕ ГО! Не бъдете лицемери. Ако хийлъра не може да махне нещо вредно от играч, при условие, че вие можете - правете го. Ако можете да се хийлнете сами - направете го, така помагате и улеснявате хийлъра, ако можете да хийлнете танка в нужда - правете го, това само ще ви помогне.

И за всички няколко неща - ПОСТОЯННО ГЛЕДАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ ОТ ГРУПАТА И РАЙДА! Това, че сте нещо си, различно от ролята, която трябва да поемете - при wipe това не ви уневинява! Винаги се запознавайте с босовете, които биете, защото всяко нещо си има специфика. Дори нещо да е като боксова круша и да го знаете по този начин - бъдете нащрек, все някога нещата се оправят.


Относно рейдовете: тук има едно нещо, наречено Deadly Boss Mode, което в 90% от случаите ви казва какво следва, за да можете да се отпуснете малко. Важат същите неща като при Dungeon за трите разновидности герои, но при Raid сложността и вниманието, което трябва да обръщате е по-голямо. Съобразявайте се на кой бос с какво ще биете, как ще помагате на танка и хийлърите да ви оставят живи до края на боса, ако изобщо стигнете до там. Има значение къде стоите, какво правите и къде ходите, като цяло - не се правете на слепи, за да не стават глупости. Не избързвайте - това е най-голямата глупост, която можете да направите.

В няколко други теми ще обясня тактиките за повечето Raid-ова, Dungeon-и и Battleground-и, които в момента се правят тук най-много, защото определено има голяма дезинформираност сред хората.

Bl1zAlkA7a/Маминсладък
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: BulgarianSS в Юли 01, 2011, 07:59:42 pm
Мамине,браво за темата.
Пропуснал си да кажеш за танка да не се мисли за неубиваем,нещо което се случва доста често.
А относно Deadly Boss Mode - има ли още хора,които не го ползват..  :doh:
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: zeraful в Юли 01, 2011, 08:38:19 pm

А относно Deadly Boss Mode - има ли още хора,които не го ползват..  :doh:

Има, да, аз, so ?
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: Ijustbakedcookies в Юли 01, 2011, 08:45:52 pm
и да ги напишеш тактиките никой няма да ги прочете или и да ги прочетат няма да ги разберат 80% от хората.Иначе поздравления за темата  :clover:
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: BulgarianSS в Юли 01, 2011, 10:29:28 pm
Има, да, аз, so ?
Ми нищо,просто се надявам да не се засичаме в един и същ райд  :clover:
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: spooky в Юли 01, 2011, 10:39:21 pm
Ба гледайте Клипове у "Вибокса", от там може да научите много неща.Не винаги можеш да ибясниш на хората в райда какво да правят, а може и те да не ви разбират.Ако го правите преди босса , нищо няма да излезе и ще си Wipe постоянно,особенно за ИЦЦ . Искат се  познания за всеки един босс и времето преди битка никога не е достатъчно да се запомни какво точно трябва или нетрябва да се прави.Новите хора , трябва да се обучават предварително , особенно ако са от гилда ви.
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: zeraful в Юли 01, 2011, 11:44:18 pm
Ми нищо,просто се надявам да не се засичаме в един и същ райд  :clover:

Спокойно, аз също не бих го допуснал :>

п.с. отделно, мисля че доста добре се справям и без dbm ;>
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: valio_ в Юли 01, 2011, 11:44:36 pm
Тъкмо в последните дни се бях замислил дали да не направя няколко теми с обясняния, за по-важните дънджъни и рейдове, ама маминия ме изпревари.Много нови герои или нови герои на стари хора се навъдиха и изглежда сякаш идея си нямат какво правят...ако не знаете нещо питайте, не е срамно.

П.П. Скине и аз не го ползвам адона вече, пускам го само ако се ходи при някой нов бос, останалите неща са ми до болка познати.
 :clover:
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: BulgarianSS в Юли 02, 2011, 09:41:53 am
Да,valio,нещата са до болка познати,но на всеки му се случва да се зазяпа нанякъде,а DBM помага в такъв случай.
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: spooky в Юли 02, 2011, 06:44:51 pm
Да,valio,нещата са до болка познати,но на всеки му се случва да се зазяпа нанякъде,а DBM помага в такъв случай.
Как така ще се зазяпаш ,това е райд?Жената свирка ми прави а аз бия Deathbringera и ръката ми не трепва ( та това е райд).Не ми трябват адони :)))))) :freak: :freak: :freak: :freak: :freak: :freak:
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: Bl1zAlkA7a в Юли 02, 2011, 11:10:39 pm
Add-оните са доста полезни, особенно за хийла - когато гледам скайпа вместо райда, те правят сичко сами :freak: :freak: :freak:

П.П. тия теми са за чао от мене, просто трябва да предам част от наученото на новите, стига спамихте :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Raids & Dungeons
Публикувано от: BulgarianSS в Юли 03, 2011, 10:35:15 am
П.П. тия теми са за чао от мене,
Ще ти дам едно чао...май ще ти идвам на гости с винкело у ръка  :freak: