Идеята с евентите е добра. Може да се направи нещо като седмичен евент, тоест да се провежда всяка седмица, в даден ден от определен час. Нещо от сорта на меле на Гурубаши, или друга арена, със символична награда от злато, саронити, някой pet който не може да се вземе и така нататък. Миналата година Мекета имаше някаква идея за пвп евент, мисля че беше нещо от сорта на "Краля на ринга", който беше с награда дадена титла, като всеки месец титлата имаше вероятност да си смени притежателя. И какво стана с тази идея? Нищо. Защо? Защото няма кой да го организира. Вярно сме доста малко хора, но мисля, че може да се назначат 2-3 човека, които да отговарят за организирането на евенти. Нищо не пречи да отделиш 2-3 часа в седмицата, особено през почивните дни, за да организираш някакъв прост евент. А не пвп евенти да има веднъж, два пъти в годината. Създайте малко интрига на играчите, убедете ги, че има защо да играят нещо, вече 5-6та година, което им е до болка познато и писнало.
Колкото до бг-тата - така е, до преди половин година играех на 90 процента пвп, а сега това чакане от 20 минути, като се стигне до чакане от час, час и половина за бг, което се затваря на 5тата минута, поради липса на хора... е не, мерси... от къде тези нерви?
Популацията ни спадна драстично, било то заради преместване на хората в други сървъри, отказването им от играта или други неща, независещи от нас.
Но от вас, визирам колектива на сървъра, тоест алиен и володя, защото останалите се водят от екипа, но имат общо със сървъра колкото аз с ядрената физика, да направите играта на хората малко по-интересна. Не е казано, че за награди трябва да раздавате неща, който се зимат от донейт шопа, но символични награди като злато, саронити, петове, разни благинки от world евенти и така нататък, едва ли ви е проблем.
Та успех, дано да предприемете крачка в това отношение.