WOTLK > Забавление

Бихте ли използвали принтиране с невидимо мастило?

<< < (5/5)

IvoArsov:
Най - лесно е да кажеш " ба , ква е тая глупост , аз ше преписвам , щото нема да ми требва тва " , да ама все пак професионалистът трябва да има висока обща култура , поне в сферата в която бачка . Пък и не е сигурно , че ше си намерите работа точно по специалноста , която сте завършили . Така че , вместо да тарикатеете на дребно , хванете и по учете малко , щото утре не се знае къде, какво и как .

Иначе що се отнася до повечето уч. програми във ВУЗ-овете , не бих казал че са излишни , по - скоро остаряли .

Abken:
Иво, не ми прочете моя пост и половината го написа и ти същото, явно великите умове мислим еднакво.  :freak:  А с другата твоя половина съм съгласен.

Аз какво да кажа, че съм учил всякакви глупости по мехатроника, роботика, като в България най-много от всичко, което да знам, да реализирам ученото, за да направя един чайник, който да ми сипва кафе с гласова команда. Другото е ненужно, но все пак както казах и по-рано, а както и Иво каза - един специалист не трябва да знае само това, което му трябва, поне в неговата област трябва да е разбирач. Слушал съм колеги, които като им обясня някаква нова технология и се чудят как е възможно това, а то преди години беше много прочуто в университетите, искаха да го правят за дипломна работа по мехатроника/роботика, но беше неосъществимо тогава. Учат се стари неща, които вече излизат от употреба, но все пак, за да се предава материал от последните години, а не от 20-30 години, трябва и преподавателите да го разбират и да имат практика, за да диктуват теория, а при нас толкова бързо няма как да се случи.

maniak23:
За такова животно по темата не сам чувал,продават се шишенца с uv мастило за печати, но чак за принтиране с мастилено-струен принтер не съм чул.
Относно образованието - макар че се отклонявате от темата - има си плюсове
аз сам за чуждестрано дипломиране защото се учи със различни хора, имам един приател завърши във франция висшето си образование - и неговото впечатление е че е учил със 19 националности и всеки те учи на неговата култура и ти попиваш знания от него,почваш да мислиш глобално а не като нас само за района :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия