Хоби. Просто обичам да правя разни неща, повечето вече са измислени. Направил съм схеми на компютъра за разни мои неща, но нямам достатъчно време, средства и т.н. Иначе преди месец си направих "безплатен СОТ". Нещо като фотооко пред врата (подобно на фотоавтоматичните лампи - минаваш и те светват), което при движение пред вратата затваря веригата, в която са звънецът и камерата пред вратата. Звънеца започва да звъни, камерата започва да снима с добро качество, когато няма движение архивира данните, а ги изтрива в края на месеца, когато има движение качеството става добро, тя е свързана с другия ми лаптоп, който директно затваря всичко и показва онлайн какво става отпред.
Досега, да чукнем на дърво, не ми е трябвало за същинската си цел, когато идват гости, само да се наклонят към звънеца да звъннат и вече звъни, защото окото/фотодиодите си вършат работата.
Използвам много прости технологии, много бързо и лесно става, забавно е. Все пак един фотодиод е между 30 стотинки и 2 лева, хващат се няколко и това е всичко, кажи речи.
Примитивният ми "климатик", който, разбира се, не охлажда цялата стая, а просто духа много студено/много топло пред теб, от 5 метра се усеща добре, зависи от вентилатора. Е вентилатора излиза по-скъп, заради елемента на Пелтие, който правя охлаждането/нагряването, той е между 13 и 45 лева, но който си има стар хладилник... Безплатно! Вече радиaторът, който е нужен да допира Пелтие, трябва да е в зависимост от вентилатора, така че 10-20 лева. Всичко ми излезе 30 лева, като не включва Пелтие, защото ми е безплатно, иначе към 60 лева с него. Много доволна комбинация. И харчи по-малко ток от 1 крушка, в зависимост от мощността на елементите сумирано е 10-90 Вата. Възможно най-силния конструиран за 5-часова работа на ден излиза 40 стотинки на месец - над 10 пъти по-малко, отколкото осветителните тела за месец, а климатикът за същото време трупа над 80 пъти повече сметки за ток.