WOTLK > Предложения

Популация на сървъра

(1/9) > >>

lelemale:
 Здравейте! Порових се доста тука за да открия тема за точно това което искам да споделя, и понеже не открих такава, позволявам си да отбележа тази като нова. А пък и така мисля, че има шанс да я прочетат повечко хора и да оставят съответно някакво мнение.
 Не съм от най старите играчи на сървъра, играя от няколко месеца, не знам как е било преди, по добре или по зле, но в последните дни популацията на сървъра рязко намаля. Докато вечер когато е нормално всички редовни играчи да са онлайн, на сървъра имаше до 20-30 човека, сега изведнъж намаляха на 4-5. Много рядко се събират общо десетина и от двете фракции. На всички е ясно, че тази играе създадена да се играе колективно, отборно и т.н. Сам човек нищо не може да постигне. Та искам да споделя причините според мен които довеждат до тая ситуация. Ще помоля и всеки който прочете това, да остави някакво мнение или допълнение по този въпрос!
     1. Една от положителните страни по този въпрос е Voting i Donate системата. Хубаво ще е всеки по редовно да гласува в съответните сайтове за "Evowow", това  малко или много ще спомогне за привличането на нови играчи. А който има на сърце и възможност, да прави по някакво малко дарение! Все пак този сървър има нужда и от поддръжка. Не може да се иска само да играем и да си правим удоволствието без да се замислим, че някой там трябва да се грижи за това, например да плаща ток интернет и прочее на добра воля, само и само за да можем ние тук да си играем.
    2. Втората най важна и негативна причина според мене е левелинга! Много лесно се вдига от 1-ви до 80-ти левел! Не знам кое точно е, много експириънс дават куестите, или много малко експириънс се изисква за левел? Не е нормално да минеш 2-3, 5 куеста максимум и да вдигаш левел. Наблюдението ми е, че идват от време на време нови играчи, вдигнат за два дена 80 лвл, пооблекат се малко от "наградите дето им дава сайта за левелинг", наиграват се и си отиват. Ето пример, уиспва ми скоро един (няма да споменавам имена), дето за два три дена е станал вече 80-ти левел и ми казва "Ела да ме видиш, ше ахнеш" . Отивам и какво да видя, човека се е пооблякъл криво ляво с наградите дето е взел от сайта (голд итеми емблеми) и е доволен. След някой друг ден си заминава и нито го виждаме нито го чуваме повече. Лошото е че не е само един такъв, а са много! С една дума немъчените герои според мене, се изоставят с лека ръка. Я нека 2-3 месеца да се мъчи да вдига левели, нека после още толкова да се мъчи да го облече, нека няколко седмици да фарми голд за да си изучи ryding (да може да лети в Outland и Northrend), а не да го получи наготово всичко това от Pandora box, дето гивзима през два часа за 10 вдигнати левела! Да видим тогава така ли ще изостави всичко което е постигнал с много труд. Може да се поучим например от политиката на Blizzard, те правят така че човек да си загуби максимално колкото е възможно времето в тая игра и да си плаща. Разбира се в нашия случай никой не си плаща, ама и   никой не е загубил кой знае колко време. Та според мене тези награди трябва да се премахнат. За наградите от дипломиране съм съгласен, не са толкова лесно постижими, а напротив даже са и полезни, защото все пак някой може и да успее да вземе такава, като  с покана  привлече приятел или познат да играе на сървъра. По този въпрос може би има още доста какво да се напише и допълни, но в момента аз поне само за това се сещам.
    3. Следващата причина която според мене също не е маловажна е чата в играта! World chat  се е превърнал като нещо в порнографски канал и никой не взема никакво отношение по този въпрос. По цял ден там може да се четат цинизми псувни ругатни и прочее от рода на( qj mado, qj laino и много подобни дето не му е мястото да се изредят всички тука), споменават се майки сестри лели и цялата му там рода! Хубаво, ама не на всеки е приятно да чете подобни глупости, единия вариант  е да си изключим world канала и да си решим проблема, другия е някои от ръководството да вземат  малко по насериозно този въпрос, все пак този канал понякога е полезен, например човек да си намери помощ от някой друг, къде за парти, къде за куест или за нещо да му се направи от професия или други подобни. Мисля че трябва да има някакви наказания за да се разреши това. Далеч съм от мисълта наказанието да е Ban. Не вярвам да е невъзможно за подобни нарушения да не може да се слага някакъв sillence, лишаване от всякакви чат права за определен период по осмотрение на администрацията! Като не може да контактува с никой няколко часа или няколко дена( колкото там е определеното му наказание), следващия път, може би човек ще си мери приказките!
   Това е засега което искам да споделя! Може би ше има такива които ще ме подкрепят, а ще има и такива дето ще ми теглят една майна. Ще се радвам все пак да прочета всички отззиви, ако има такива, ще се радвам също ако ги чете и някой от ръководството и вземе съответните мерки, все пак мисля че темата съвсем не е маловажна!
    И накрая, на всички пожелавам много успехи в играта!

admin:
Левелинга е малко спорен въпрос ако се допиташ до играчите.
Вдига се лесно защото:
Rate.XP.Kill x10
Rate.XP.Quest x15
Rate.XP.Explore x1

Ако го сменим, това ще издразни много хора - пробвал съм го вече ;)

Пандора кутиите за мен са изключително полезни, стига хората да ги ползват по предназначение - да поканиш друг човек. Съдържанието на тези кутии не е толкова важно, популацията е по-важна от предметите в тях - за това я направих.

Относно чата, може и има опция за mute. Това обаче няма да промени културата на някои индивиди в играта, нито ще изкорени "българщината" от тях. Варианта е ГМ-а да става падар и да мутне половината останали играчи.

oipioi:
Популацията на сървъра е  равна на капацитета на хората  ,които играят  в него.Ето какво виждам аз когато вляза да  разгледам :
  1) Правим група и с двете фракции и ...Evade още на първите босове.
  2) Правим група 10 н  събират от world chata ,стигаме  до 1 бос и лидера вика  , сорри ама дойде  1 и те махам .После ми обяснява ,че много му харесвало да има гилд където се споделя мнения и се зачитали играчите  :lol:( бях с друг герои раазбира се )
  3) Правим група 40,  събират се хора от world chata , минават се няколко боса  и влиза някои и почва ,тоз що е тука , айде да правим друг инс и т.н.
  4) Когато станат  20-30 човека онлине  влизат няколко елитни п... играчи ,които се местят от гилд в гилд и .... всичко до там ,защото те най много плакаха  по форума  да баннат тоз или онзи.
  Това стига за сега , а колкото до изчерпване на експанжана WOTLK един международен сървър на 6.2.. направи реалми на старите  версии до ЛК.
  Това е мнение от игра от изминалата година с различни герои от различни фракции ... някой да не ревне ,че тва е било и сега не е така .. :)

admin:
Обмислям да премахна миксираните групи/райдове. Не съм решил още но...

Koberon:
На сървъра наистина му трябва промяна иначе си остава с 30 макс .  :freak:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия